Activiteiten

Wijkcollectie

Stichting Wijkcollectie organiseert regelmatig evenementen zoals Verhalencafés en VerhalenWandelingen. Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Agenda VerhalenWandelingen 2022

De VerhalenWandelingen in 2022:
19 mei: M4H, aanmelden kan hier
30 juni: BoTu, aanmelden kan hier
15 juli: BoTu (thema lekkernijen), aanmelden kan hier
2 september: BoTu (thema muziek), aanmelden kan hier
15 oktober: BoTu (thema muziek), aanmelden kan hier
Binnenkort volgt meer info!

VerhalenWandeling Tarwewijk

21 april 2022

Maak kennis met Tarwewijk en wandel mee! Samen met vrienden, collega’s, buren of alleen. Je loopt in groepjes door de wijk en luistert onderweg op speciale locaties naar inspirerende verhalen van wijkbewoners- en ondernemers zoals Cultuurwerkplaats Tarwewijk, kunstenaar Martin, House of Urban Arts en Victory Outreach! Daarnaast is er muziek en zijn er hapjes uit de wijk. Aanmelden kan hier.

VerhalenWandeling Hillesluis

7 april 2022

Samen met de Afrikaanderwijk Coöperatie liepen we een bijzondere VerhalenWandeling in Hillesluis. Dit keer over kansen in de wijk. Welke kansen heb jij hier gehad, genomen, gekregen en welke kansen zijn er nu voor wijkbewoners?
We eindigden bij het Gemaal op Zuid waar we na afloop van de wandeling onder leiding van Abdellatif Ghazlane door hebben gepraat over kansen in de wijk.

VerhalenWandeling BoTu

24 februari 2022

Donderdag 24 februari kon je meewandelen door BoTu! Dit keer gingen de verhalen van bewoners, professionals en organisaties over de ingrijpende energietransitie.

Verhalen van de markt

20 november 2021

Op zaterdag 20 november waren we te vinden op de markt op het Visserijplein in BoTu. Daar konden wijkbewoners hun verhaal ruilen voor een keramieke aardbei! 

VerhalenWandeling Hillesluis

12 oktober 2021

Op dinsdagmiddag 12 oktober kon je meewandelen met de VerhalenWandeling door Hillesluis.

Muzikale VerhalenWandeling BoTu

10 september 2021

Op vrijdagavond 10 september kon je meewandelen met de VerhalenWandeling door Bospolder-Tussendijken. Dit keer een speciale muzikale editie! Een wandeling waarbij we elkaar weer wat beter leerden kennen, vol inspirerende verhalen van bewoners en ondernemers met daarbij heerlijke deuntjes gespeeld door talenten uit de wijk.  

VerhalenWandeling M4H

23 juni 2021

Op woensdag 23 juni kon je meewandelen met de VerhalenWandeling door het Merwe-Vierhavens gebied langs een aantal bijzondere ondernemers uit M4H, zoals Labhotel en Groencollect.

VerhalenWandeling M4H

26 mei 2021

Op woensdag 26 mei kon je weer meewandelen met de VerhalenWandeling door het Merwe-Vierhavens gebied.
In kleine groepjes liepen we langs een aantal bijzondere ondernemers uit M4H, zoals de Voedseltuin, BoTu Werkcoöperatie, Buurman en de Stadshaven Brouwerij Rotterdam.

 

VerhalenWandeling BoTu

19 mei 2021

Woensdagmiddag 19 mei was de tweede VerhalenWandeling in BoTu. Met inspirerende verhalen, lekkernijen, woordkunst en muziek uit de Wijkcollectie. O.a. van Buurtsteunpunt, Weggeefwinkel Yess, het Prinses Theater en het Bospolderplein!

 

Verhalencafé M4H

1 april 2021

Merwe-Vierhavens is een vruchtbare plek voor wergelegenheid en onderwijs. In dit ZOOM Verhalencafe vertelde Stadshaven Brouwerij, Stedin, CDS-electronics en het Steurgebouw over hun rol hierin. 

Er was live muziek van Marlon Pichel en spoken word door Miquel Santos.

Kijk het Verhalencafe HIER terug. 

 

VerhalenWandeling BoTu

10 maart 2021

Op woensdagmiddag 10 maart was de allereerste VerhalenWandeling in BoTu: een wandeling door de Rotterdamse wijk Bospolder Tussendijken met inspirerende, spannende en wonderlijke verhalen uit de Wijkcollectie (uiteraard coronaproof).

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan hiernaast aan voor onze nieuwsbrief!

(vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)