Activiteiten

Wijkcollectie

Stichting Wijkcollectie organiseert regelmatig evenementen zoals Verhalencafés en VerhalenWandelingen. Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, meld je dan hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

VerhalenWandelingen 2022

De VerhalenWandelingen in 2022:
24 februari: BoTu, aanmelden kan hier
31 maart: Hillesluis, aanmelden kan hier
21 april: Tarwewijk, aanmelden kan hier
19 mei: M4H, aanmelden kan hier
30 juni: BoTu, aanmelden kan hier
Binnenkort volgt meer info!

Verhalen van de markt

20 november 2021

Op zaterdag 20 november waren we te vinden op de markt op het Visserijplein in BoTu. Daar konden wijkbewoners hun verhaal ruilen voor een keramieke aardbei! 

VerhalenWandeling Hillesluis

12 oktober 2021

Op dinsdagmiddag 12 oktober kon je meewandelen met de VerhalenWandeling door Hillesluis.

Muzikale VerhalenWandeling BoTu

10 september 2021

Op vrijdagavond 10 september kon je meewandelen met de VerhalenWandeling door Bospolder-Tussendijken. Dit keer een speciale muzikale editie! Een wandeling waarbij we elkaar weer wat beter leerden kennen, vol inspirerende verhalen van bewoners en ondernemers met daarbij heerlijke deuntjes gespeeld door talenten uit de wijk.  

VerhalenWandeling M4H

23 juni 2021

Op woensdag 23 juni kon je meewandelen met de VerhalenWandeling door het Merwe-Vierhavens gebied langs een aantal bijzondere ondernemers uit M4H, zoals Labhotel en Groencollect.

VerhalenWandeling M4H

26 mei 2021

Op woensdag 26 mei kon je weer meewandelen met de VerhalenWandeling door het Merwe-Vierhavens gebied.
In kleine groepjes liepen we langs een aantal bijzondere ondernemers uit M4H, zoals de Voedseltuin, BoTu Werkcoöperatie, Buurman en de Stadshaven Brouwerij Rotterdam.

 

VerhalenWandeling BoTu

19 mei 2021

Woensdagmiddag 19 mei was de tweede VerhalenWandeling in BoTu. Met inspirerende verhalen, lekkernijen, woordkunst en muziek uit de Wijkcollectie. O.a. van Buurtsteunpunt, Weggeefwinkel Yess, het Prinses Theater en het Bospolderplein!

 

Verhalencafé M4H

1 april 2021

In Merwe-Vierhavens gingen we  donderdagmiddag 1 april (via ZOOM) tijdens een nieuw Verhalencafé in gesprek met Stadshaven Brouwerij, Stedin, CDS-electronics en het Steurgebouw.

VerhalenWandeling BoTu

10 maart 2021

Op woensdagmiddag 10 maart was de allereerste VerhalenWandeling in BoTu: een wandeling door de Rotterdamse wijk Bospolder Tussendijken met inspirerende, spannende en wonderlijke verhalen uit de Wijkcollectie (uiteraard coronaproof).

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan hiernaast aan voor onze nieuwsbrief!

(vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)