Wijkcollectie Oosterflank

Oosterflank, gebouwd in de jaren tachtig als ‘bloemkoolwijk’, bestaat uit eengezinswoningen en lage appartementencomplexen. De wijk wordt omringd door groen: in het oosten en zuiden grenst het aan Capelle aan den IJssel, met de Capelseweg en een groene buffer met sportvoorzieningen. De westzijde wordt begrensd door de metro langs de Prins Alexanderlaan.

Historisch gezien is de wijk opgezet met woonerven en groenstroken tussen de huizen en flats. De hoofdwegen zijn De Evenaar en De Grote Beer, en de wijk wordt ontsloten door metrohaltes Oosterflank en Alexander, met station Rotterdam Alexander als belangrijk knooppunt.

Met ruim 10.500 inwoners, waaronder een relatief groot aandeel ouderen, biedt Oosterflank tal van voorzieningen. Het noordelijke winkelgebied Alexandrium, het grootste winkelcentrum van Rotterdam, vormt een belangrijke trekpleister. Daarnaast zijn er diverse scholen, zorg- en sportvoorzieningen, en speelplekken. Het Semiramispark aan de noordrand biedt een kleinschalige groene oase voor de bewoners.

Oosterflank is ook een van de eerste wijken die de transitie naar aardgasvrijheid omarmt, waarmee het een pionier is op het gebied van duurzaamheid. De toenemende migratie en groei van eenpersoonshuishoudens maken de wijk steeds diverser en levendiger, en de gemeenschap werkt samen aan een hoopvolle toekomst.

Icon_WijkC

Lees hier de verhalen van de Wijkcollectie Oosterflank (de verhalen komen binnenkort online)
nr. 0001 Bea van Raemdonck
nr. 0002 Havenstad Operette
nr. 0003 Herstelacademie
nr. 0004 Chantal Arts
nr. 0005 Stichting Makers en Doeners
nr. 0006 Daniël Spencer

De Oosterflank Krant

De Oosterflank Krant staat vol met mooie verhalen, terugblikken en activiteiten en is een samenwerking tussen Stichting Wijkcollectie en actieve bewoners Oosterflank. Wil jij ook bijdragen aan de krant of wil je deel uitmaken van de redactie? Stuur je artikel of opmerking naar: oosterflank@wijkcollectie.nl.