Museumdirecteur Angela Renfurm

Wijkcollectie nr. 0038

“De monarch vlinder staat voor ontwikkeling en groei. Ik ben nu met de toekomst bezig. Met het spirituele, zelfliefde en heling.”  

Angela woont en werkt al jaren in Bospolder-Tussendijken. Door tegenslag in haar leven heeft ze een bijzondere band met de wijk opgebouwd. Toen ze werkeloos werd en geen uitzicht had op werk heeft ze door contacten en activiteiten in de wijk een koers gevonden die bij haar past. Dat leidde ook naar een betaalde baan! Angela werkt nu bij Bouwkeet

Ze vertelt: “Toen ik in de uitkering terecht kwam merkte ik dat je altijd moest vechten tegen instanties. Ik gaf aan dat ik bij het Zelfregiehuis als vrijwilliger ging werken. Ze vroegen me toen of er werkperspectief was. Ik zei nee, nou dat vonden ze niet de bedoeling, dat noemden ze een sabbatical. Ze controleerden alles wat ik deed, ik vond het monsters.”

“Maar ik zei ‘zo kom ik weer in het ritme, ik bouw een netwerk op.’  En dat is wel het netwerk waardoor ik nu weer werk heb gevonden!” 

“Nu kan ik bijvoorbeeld bij het Bollenpandje en andere mensen helpen die ook dat proces doormaken.” 

Over de Museumbox:  

“De monarch vlinder staat voor ontwikkeling en groei. Ik ben nu met de toekomst bezig. Met het spirituele, zelfliefde en heling.”  

“De poppetjes zijn de mensen die daar allemaal een rol bij hebben gespeeld. Het roze poppetje is Tonny van de roze brigade (en het Bollenpandje). Met de Roze Brigade gaan we vuil prikken in Park 1943. Mijn moeder begreep dat niet. Ze vond dat meer iets was voor mensen met bagage. Maar ik vond het heerlijk, om buiten te zijn, dan werd mijn hoofd weer leeg. Mijn moeder zag dat ik daar van opbloeide en moedigde mij toen aan om verder door te gaan. Zo zijn we beiden uit onze comfortzone gekomen.” 

Museumboxen
Wijkmuseumboxen Bospolder tussendijken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan hiernaast aan voor onze nieuwsbrief! (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.