nr. 0001

Dirck Slabbekoorn van Jumbo

Dirck Slabbekoorn zet zich als supermarktmanager in voor zijn wijk. Hij is ervan overtuigd dat mensen die stelen dit vaak uit noodzaak doen en een straf de problemen alleen maar vergroot. Daarom helpt hij ze graag om met hun problemen om te gaan door onder meer het inzetten van open hiring.

Dirck Slabbekoorn zet zich als supermarktmanager in voor zijn wijk. Dirck heeft jarenlang in allerlei winkels gewerkt en te maken gehad met criminaliteit en andere problemen. Hierdoor is hij bewuster gaan leven en kijkt hij anders naar de mensen. Hij is ervan overtuigd dat mensen die stelen dit vaak uit noodzaak doen en een straf de problemen alleen maar vergroot. Daarom helpt hij ze graag om met hun problemen om te gaan door onder meer het inzetten van open hiring. Dirck: “Dat betekent dat ik iedereen  aanneem die bij mij solliciteert. Waar je ook vandaan komt, iedereen hoort dezelfde behandeling te krijgen. Ik zie mijn winkel als de wijk, dus als thuis.”

“Armoede is een enorm probleem, met diefstal als droevige uiting”, zegt Dirck. “Veel mensen stelen niet omdat ze dat willen. Ze stelen uit noodzaak, om te overleven. Bijvoorbeeld moeders die hun kinderen eten willen geven. Ik zie dat mensen niet altijd rond kunnen komen. Een grote groep mensen heeft moeite om het huishoudboekje sluitend te krijgen, want boodschappen doen is kostbaar.”
Het is het doel van Dirck om andere mensen te inspireren hetzelfde te doen: “Ik geef presentaties bij verschillende bedrijven. Ook geef ik interviews over open hiring en armoede in de wijk en hoe zij hiermee om kunnen gaan.”