nr. 0004

Bollenpandje

Bij het Bollenpandje bepalen bewoners wat belangrijk is.

Tonny van Sommeren was samen met Wilma van der Wilt ooit verantwoordelijk voor het Zelfregiehuis. Hier konden mensen meer grip krijgen op hun leven. Vanwege de sluiting van het pand in 2020 is Tonny van Sommeren eind 2020 een nieuw avontuur begonnen. Met haar ‘Buitenboel’ is ze een ‘Mini-Zelfregiehuisje’ gestart in het ‘Bollenpandje’ aan de Rosier Faassenstraat 22. Daarmee wil Tonny de wijk vergroenen en verbinden: “We delen stekjes en bloembollen uit. Uit vragen en ideeën van wijkbewoners komen de activiteiten en het programma in het Bollenpandje voort, de bewoners bepalen wat belangrijk is.”

Samen met onder meer Carolina Castro en Ximena Dávalos van het Veerkrachthuis ondersteunt Tonny de initiatieven uit de buurt. Zo vinden er pizzabijeenkomsten plaats voor kinderen, georganiseerd door twee meiden uit de buurt. Er is een vrijdagmiddagterras met lokaal talent. En er zijn regelmatig creatieve activiteiten zoals tonnen beschilderen en borduren. Omdat Tonny al lang in de wijk actief is, heeft ze een groot netwerk. Ze werkt veel samen. Op dit moment maakt Tonny deel uit van een samenwerking om de zorg in BoTu op een prettigere manier te organiseren.

Tonny’s droom? In iedere straat een Bollenpandje, zodat bewoners elkaar makkelijker kunnen ontmoeten en samen aan een groenere en fijnere buurt kunnen werken.