nr. 0011

De Verbindingskamer

Helma en Marianne van de Verbingskamer hebben als missie om op een bijzondere manier veerkracht bij mensen versterken.

Helma van den Bogert en Marianne de Koning zijn twee sociaal ondernemers die beiden al jaren werkten in het gebied waar ze nu met de Verbindingskamer actief zijn: Bospolder Tussendijken en Coolhaven.

Hun missie is op een bijzondere manier veerkracht bij mensen versterken. Marianne: “Veerkracht gaat erover dat mensen elkaar kunnen dragen, er voor elkaar willen zijn als dat nodig is. Vaak zeggen mensen dat vroeger alles beter was. Op de galerijflat stonden alle deuren open. Nu is iedereen angstig en zijn de deuren hermetisch gesloten.” Helma gaat verder: “Het gaat over liefde! Wij kunnen dat brengen naar mensen, maar mensen kunnen dat ook naar elkaar brengen. Ze kunnen naar elkaar omzien in de wijk.”

Inmiddels voeren zij verschillende  projecten uit. Zo zijn ze trekker van het sociaal team van de Gijsingflat (BoTu nr. 0012), voeren ze een participatieproject uit om mensen naar werk te helpen, dragen ze bij aan Delfshaven Helpt (BoTu nr. 0006) en voeren ze vele gesprekken met wijkbewoners. Dit laatste doen ze vaak als ze bloemen rondbrengen. Zo komen ze in gesprek met de mensen in de buurt en krijgen ze een beeld van de behoeften van mensen in de wijk.