Bovenop Zuid! – Rotterdamse Dakendagen

Maak nu een wandeling over het zonovergoten dak van Winkelcentrum Zuidplein georganiseerd door de Rotterdamse Dakendagen. 42 kunstenaars van Zuid transformeerden het daklandschap naar een (street) art route met werken op objecten, wanden en het dakoppervlak. De kunstwerken zijn geïnspireerd op verhalen van wijkbewoners/-initiatieven op Zuid die zijn opgehaald door Stichting Wijkcollectie.

Het verhaal van Rotterdam-Zuid
De één kilometer lange route start met Everything connected, een groot zwart wit kunstwerk van kunstenaar NNamari gebaseerd op het verhaal van sociale duizendpoot Orsine Muntslag en eindigt met een gigantische octopus van kunstenaars TMV-crew: van Loon Art & Joset. Zij laten hiermee zien hoe Café the Hide Away, hét supporterscafé van Feyenoord, een belangrijke rol speelt voor veel mensen. Veel meer dan alleen een gezellige tijd met een biertje. Tussen het eerste en laatste kunstwerk voert de route je kriskras over het dak langs kunstwerken over bijzondere verhalen van bewoners van Zuid. Daarnaast geniet je van een prachtig uitzicht.

Bekijk het zelf en ga het dak op! Bovenop Zuid is te bezoeken t/m 30 juni. Tickets voor Bovenop Zuid kan je bestellen via de website www.rotterdamsedakendagen.nl.

——————–

Stichting Wijkcollectie Wijkcollectie deelnemers Bovenop Zuid: Zakkenvullers van Bloemhof; Speeltuin de Wielewaal; John van De Nieuwe Nachtegaal; Groenteboer Dirk Verheij; Wijkbewoner Wielewaal Hennie Hoogkamer; Café the Hide Away; Wijkbewoner Pendrecht Teun Griffioen; Martin Wijk de houtsnijder van Zuid; Buurtbuik; Martha van het Conversatiecafé; Wijkbewoner Entrepot Farah; Hefpark; Urban Skillz; Platform Katendrecht; David Zee; Orsine Muntslag wijkraad Lombardijen; Abdel el Garmouhi van Buurtvaders Lombardijen; Jan en John Schildkamp van Stichting Opboxen; James Dung van Do & An Loempiakraam; Villa Vonk; Vereniging Poortgebouw; Hellen Geldrop van De Focus.

Op rotterdamsedakendagen.nl/kunstenaars-bovenopzuid staat informatie over de kunstenaars en collectieven.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.