Titel kunstwerken: Nieuwe buurmeisjes en buurjongens 

Over Coco Benschop  
De kunst die Coco maakt is multidisciplinair en altijd is de verbinding met de zee te zien: “Ik creëer omdat ik de Noordzee belangrijk vind. In mijn sieraden, beelden en schilderijen staat de Noordzee centraal. De historie, mythologie en wetenschap zijn onderwerpen waar ik mijn inspiratie uit haal.”  

Kunstwerken door leerlingen van groep acht  
Coco gaf twee middagen een speciale workshop aan groep acht van basisschool Jozefschool in Hoek van Holland. Zij liet de kinderen levensgrote kunstwerken maken van buurjongens en buurmeisjes. “In gesprekken merkte ik dat het thema nieuwe buren zich ook afspeelt in de leefwereld van de kinderen.”  

 “De kinderen kregen de opdracht om materiaal te scheuren en op groot formaat te werken. Hiervoor moesten zij uit hun comfortzone gaan. Samenwerken, imperfectie en nadenken over het onderwerp waren de werkthema’s. De posters die zij maakten werden door het scheuren imperfect, anders en vreemder door het aangeboden materiaal zoals stripboeken, ‘mirror’ papier en krantenpapier. Ze hebben geleerd dat op een andere manier kunst maken ook leuk is.” 

Het thema buren 
“Ik vind het een moeilijk thema. Ik woon in een wijk waar veel problematiek is. Ik hoop dat de kinderen uit groep acht na deze workshop meer zullen openstaan voor nieuwe buren.” 

Meer informatie over Coco Benschop 
Website: www.coco-vision.nl   
Instagram: Coco Benschop