nr. 0039

ss Rotterdam

Vrijwilligers zorgen ervoor dat het ss Rotterdam mooier en beter wordt zodat het een onvergetelijke plek blijft voor de stad.

Ton Wesselink is general manager van het ss Rotterdam. “Dit schip is een icoon van de stad waar het naar vernoemd is. Zoveel mensen in Rotterdam zijn op de één of andere manier verbonden aan dit schip.”

Het ss Rotterdam heeft een bewogen verleden en ook de terugkeer naar de thuishaven is spannend geweest. “Het schip kiest de mensen die ervoor zorgen. De turbulente tijden van renovatie en nieuw leven zijn overgegaan in de huidige bloei van het ss Rotterdam. Eigenaar WestCord Hotels begrijpt het schip en de belangrijke waarde voor de stad.”

Het zeekasteel heeft een bijzondere uitwerking op Rotterdammers. “Het is een community builder: 180 vrijwilligers zijn verbonden aan dit schip. Allemaal met een maritiem verleden of een band met de boot. Vrijwilliger Jos van Let heeft twee jaar aan boord gewerkt: “De ervaring met het schip is bepalend geweest voor de rest van mijn leven, ik ben gevormd door wat ik gezien en gehoord heb”.

Daarnaast biedt het schip jongeren van Zuid een toekomst. “Samen met Albeda Rotterdam worden hier horecaleerlingen opgeleid. De selectie is streng want het werk is zwaar, maar de mogelijkheden en de ervaring van het werken in deze omgeving zijn van onschatbare waarde.”