nr. 0056

Crazy Sexy Cool Festival

Crazy Sexy Cool kwam bij de opening van het culturele seizoen in 2018 als winnaar uit de bus in de categorie nog bestaande festivals. Een zeer kleurrijk festival waar iedereen welkom is!

Jeffrey Ghazi is sinds 2008 organisator van Crazy Sexy Cool (CSC). “We zijn begonnen in de clubs om in 2014 voor het eerst buiten een festival te houden op het Lloyd Multiplein. Het jaar daarna zijn we naar het Zuiderpark gegaan.”  

CSC heeft elke zomer een wisselend thema, bijvoorbeeld Treasure Island, World of pleasure en Fantasy Island. Voor het jaarlijkse Halloween festival in oktober verkleden mensen zich echt, maar ook het publiek op het zomerfestival is heel kleurrijk. “CSC is voor iedereen maar we dagen iedereen uit om zo lekker uitbundig mogelijk te komen. Je moet wel een beetje uit je comfortzone durven gaan.” 

CSC zit in een commerciële hoek en luistert daarom goed naar het publiek. “We kijken wat er speelt, maar aan de andere kant geloof ik in mijn visie: blijven doen wat ik leuk en belangrijk vind voor Rotterdam. Dat is heel eenvoudig gewoon een goed en gezond festival neerzetten voor de stad. Met diverse muziekstijlen, maar ook spoken word en kunst en cultuur. En natuurlijk allerlei leuke activiteiten.”  

Mijn droom is om het meest creatieve en leukste festival van de regio te worden. Niet alleen voor Rotterdammers maar echt voor iedereen. We proberen elk jaar de lat hoger te leggen. Wat dat betreft is het super dat we door de Rotterdammers zijn verkozen tot het beste nog bestaande festival. Zo’n mooie prijs motiveert om wat terug te doen en nog beter te worden. Dat geldt natuurlijk ook voor de benoeming tot Echt Rotterdams Erfgoed.”