Titel film: Fragmenten, hart en ziel in Hoek van Holland 

Over Frank Dam  
Frank volgde zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam: “Ik ben van oorsprong illustrator en journalist (onder andere voor NRC Handelsblad) en werk tegenwoordig als conceptueel ontwerper/kunstenaar. Mijn werk kenmerkt zich, zoals ik het zelf probeer te benoemen, door een sfeerbepalend ‘eigen’ realisme en is vaak verhalend.” 

“Mijn inspiratiebronnen zijn literatuur, film en jeugdherinneringen. Ik ben als docent verbonden geweest aan de afdeling Visuele Communicatie van de AKV St. Joost in Den Bosch en als gastdocent aan de Falmouth School of Art. Mijn geboorteplaats Hoek van Holland is vaak een (verborgen) bron voor mijn onderwerpen.”  

Over Rick Messemaker  
“Na afronding van de opleiding TSO (Tekenen, Schilderen, Ontwerpen) aan de Rotterdamse kunstacademie Willem de Kooning in 1978, is het belangrijkste leidende idee altijd de verbeelding gebleven. In eerste instantie in series tekeningen, zeefdrukken, pastels en foto’s. Daarna vanaf halverwege de jaren ‘90 meer ‘toegepast’ in de vorm van video’s over beeldende kunst en allerlei stadse gebeurtenissen voor lokale en regionale televisie.  Ook in bijvoorbeeld vier grote foto’s op blinde muren en series kunstenaarsportretten voor vier boeken.” 

Over de film Fragmenten 
Buren zijn personen die ongevraagd in elkaars leven zijn terechtgekomen. ‘Nieuwe buren’, het oorspronkelijke uitgangspunt van de opdracht, zijn buitenstaanders die gekozen hebben deel uit te maken van een min of meer gesloten gemeenschap als Hoek van Holland. In de korte film Fragmenten vertellen zij over die keuze. 
 
Buren 
“Het thema buren zou wat mij betreft ook vanuit een algemener en ruimer perspectief geschetst kunnen worden, bijvoorbeeld door toeval, vragen en luisteren als de kern van de ontmoeting te zien. De korte film is een verslag van een paar van die momenten in Hoek van Holland. Uiteindelijk gaat het toch over buren.” 

Meer informatie  
Website Frank Dam: www.frankdam.nl  

Mailadres Rick Messemaker: rickm@xs4all.nl