Titel kunstwerk: BUREN 2.0

Over Hannie van Gijzen-Korteland  
Hannie is veelzijdig als kunstenaar en maakt gebruik van verschillende materialen in haar werk. “Sinds 2007 schilder ik, mijn inspiratiebron is mijn vader, hij kon heel realistisch schilderen met acryl en olieverf. Zelf vind ik het leuk en een uitdaging om met verschillende materialen te werken, met als voorkeur het schilderen met acryl.”   

“Door verschillende cursussen te volgen heb ik mezelf kunnen ontwikkelen tot wat ik nu doe. Ik laat mezelf leiden door enthousiasme, emoties, passie, kleuren en vormen. Het geeft mij veel voldoening om de werken te zien ontstaan en resulteren tot een mooi product. Ik ben vaak met meerdere werken bezig, maar kan mezelf ook helemaal vastbijten in een werk, net zolang tot ik tevreden ben. Diverse onderwerpen komen bij mij op het doek of papier terecht. Met potlood, pastel en acryl. Ik hou ervan om met kleur te spelen. In opdracht maak ik ook groeimeters aan de hand van een geboortekaartje of andere afbeeldingen.” 

Over het kunstwerk
“Door de expressie van de gezichten op het doek te schilderen wilde ik de emoties van de buren tot leven brengen. Het schilderij toont dan ook een voorstelling van buren die emotie tonen, waarbij de vlag van Hoek van Holland is verwerkt, de gemeenschap waarin we leven. De buren zijn afgebeeld in verschillende gelaatsuitdrukkingen die emoties als blijdschap, verdriet, boosheid of verwarring weergeven.” 

Hoe buren elkaars emoties beïnvloeden
“Het kunstwerk nodigt de kijker uit om na te denken over de interacties en emoties die ontstaan in onze dagelijkse omgeving. Het schilderij herinnert ons eraan dat de kleinste ontmoetingen met anderen ons kunnen raken en onze gevoelens kunnen beïnvloeden. Het laat ons nadenken over de complexiteit van menselijke relaties en de wijze waarop onze emoties en identiteit verbonden zijn met onze omgeving.” 

Meer informatie over Hannie van Gijzen-Korteland  
Website: www.hanniesart.nl 
Mailadres: info@hanniesart.nl