nr. 0008

Teakwando Vereniging Abdel-kwan

Abdel-kwan is een Rotterdamse taekwondo vereniging. Bij Abdel-kwan zijn de trainers ook vertrouwenspersoon voor de kinderen. Zij komen bij hun trainers met de problemen die ze meemaken op straat, thuis of op school.

Abdel-kwan is een Rotterdamse taekwondo vereniging met de hoofdlocatie in Hillesluis. Daarnaast zijn er nog 5 locaties op Rotterdam Zuid. Abdessamia Maghnouj is de trotse eigenaar van deze sportschool: “We zijn een sportvereniging, maar de kinderen hebben meer nodig dan  sport. Daarom zijn we al jaren een sportplusvereniging. Bij onze vereniging hebben we nationale en internationale kampioenen. Natuurlijk zijn we daar trots op maar wij zijn nog trotser op de kinderen die komen en hun vragen durven te stellen. Ze komen met problemen die ze meemaken op straat, thuis of op school. En we proberen zoveel mogelijk naar ze te luisteren en te begeleiden.”

Bij Abdel-kwan zijn de trainers ook vertrouwenspersoon, zoals Loubna Taib bij de meisjesgroepen. Loubna hoort veel verhalen van meisjes, maar ook van hun moeders. Het is haar taak de juiste zorg aan de ouders te koppelen. Een van de andere trainers bij Abdel-kwan is Fouad Kasmi, 20 jaar en sinds 2 jaar hoofdtrainer op de locatie IJsselmonde. Sinds zijn 11e is hij al lid van Abdel-kwan. Fouad merkt dat zijn leerlingen naar hem toe komen met vragen die ze niet aan hun ouders durven stellen.
Abdessamia is supertrots op Fouad maar ook op de andere 18 trainers. “Er zijn hier trainers van alle leeftijden. Bijvoorbeeld meester opa, dat is Louis, 67 jaar oud en die doet het ook geweldig. Dat is prachtig om te zien.”