Identiteit van de wijk 

De collectie wijkverhalen groeit!  
 
Samen met de Veldacademie kregen we van de gemeente de opdracht om de identiteit van zestien Rotterdamse wijken op papier te zetten. In een onderzoek van de Veldacademie zijn zoveel mogelijk meningen en ervaringen van wijkbewoners meegenomen en hebben wij deze verhalen verzameld. 
 
In zestien Rotterdamse wijken zijn verhalen opgetekend van actieve bewoners en hun initiatieven. Want wie kent de wijk nou beter dan de bewoners zelf? De verhalen laten zien welke personen, plekken en activiteiten een wijk bijzonder maken. Waar bewoners trots op zijn en wat ze willen behouden of juist toevoegen aan de wijk. Want ook de kwetsbaarheden en problemen die spelen zijn onderdeel van de verhalen. De wijkidentiteiten dienen uiteindelijk als input bij de beschrijving van de wijkvisie voor het wijkakkoord.  

Alle verhalen zijn binnenkort te lezen op onze website en op de www.mijn.rotterdam.nl

Presentatie

Op 19 januari was er een bijeenkomst voor rayon-directeuren en wijkmanagers over o.a. het wijkakkoord. Hier deelden wij samen met de Veldacademie de geleerde lessen uit het proces en onderzoek. Nicole vertelde over de overkoepelende thema’s die terug kwamen in de verhalen uit verschillende wijken. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.