Doe mee met het LeerCircus in het Oude Noorden!

In september 2024 staat het LeerCircus in het Oude Noorden. De voorbereidingen zijn in volle gang!  In dit circus vind je een week lang verhalen, kunstwerken en activiteiten door en voor  bewoners uit het Oude Noorden.

Het algemene thema dat alle makers als leidraad nemen is ‘Vind het geluk op straat’. Dit onderwerp komt veel terug in de verhalen die de Wijkcollectie de afgelopen maanden heeft opgehaald in het dorp. 

Wil je meedoen of op de hoogte blijven van alle activiteiten m.b.t. het LeerCircus? Stuur dan een berichtje naar 06 – 425 193 66. Of mail naar info@wijkcollectie.nl.

Oproep: Kunstenaars gezocht!

Wij zijn op zoek naar kunstenaars uit het Oude Noorden die rondom het thema “Geluk op straat” een kunstwerk kunnen maken dat in het LeerCircus tentoongesteld zal worden. De kunstenaars onderzoeken en verbeelden het liefst samen met de bewoners hoe het geluk op straat in de wijk kan worden vergroot. Voor de kunstopdracht is budget beschikbaar.  

Planning: 

  • Selectie kunstenaars: eind juni / begin juli 
  • Presentatie kunstwerken: September 

Het kunstwerk: 

  • Verschillende kunstdisciplines zijn mogelijk! 
  • De inspiratie voor het kunstwerk zijn de verhalen van de Wijkcollectie Oude Noorden en de manier waarop het thema ‘Geluk op straat’ daarin terugkomt. 
  • Interactief, zet mensen aan het denken 
  • Het is weersbestendig 

Heb je interesse (of vragen), stuur dan uiterlijk 24 juni een e-mail met jouw idee en voorbeelden van eerder gemaakt werk naar info@wijkcollectie.nl

 

Programma LeerCircus Oude Noorden

VerhalenWandeling Oude Noorden 6 juni

Vind het geluk op straat en wandel mee!
Je wandelt in groepjes door de wijk waar je wordt verrast door bijzondere verhalen van bewoners. Onderweg word je getrakteerd op livemuziek, optredens en wat lekkers te eten en te drinken! 

Datum: donderdag 6 juni 2024
Tijd & locatie VerhalenWandeling: 17.00  tot ca. 19.00 uur
DEELNAME IS GRATIS

Meld je aan
De VerhalenWandeling is gratis en iedereen kan meedoen! Meld je aan via deze link.