nr. 0003

Coos Ontwerpt

Eva van de Velde van Coos Ontwerpt wil als ontwerper graag iets bijdragen aan de
directe leefomgeving van de mens. 

Coos Ontwerpt is Eva van de Velde. Zij heeft haar studio in de Keilewerf in Merwe-Vierhavens en woont in de naastgelegen wijk Bospolder Tussendijken.

Eva wil als ontwerper graag iets bijdragen aan de directe leefomgeving van de mens. Dus maakt zij van Rotterdam een fijnere plek om te wonen en werken door samen met partners innovatieve, technische oplossingen te bedenken voor concrete problemen. Zo is zij verbonden aan de ontwikkeling van Living Light van ontwerper Emi van Oers. Living Light is een lamp die brandt door de energie van planten. Met een ander team van makers in het M4H-gebied werkt ze aan wandlampen die overdag kunstwerken vormen en ’s avonds als sfeerverlichting functioneren.

Volgens Eva werken in het M4H-gebied veel mensen vanuit het idee dat ze willen bijdragen aan de stad. Ze hoopt met de ontwikkeling van het M4H-gebied dat ook die vibe versterkt wordt: “Als je innovatie wilt blijven stimuleren, moet je er ook de ruimte voor blijven bieden. In M4H maken mensen hun eigen werk, daar komt innovatie vandaan.”