nr. 0005

Marlon Pichel, Velvet Moon Studios

Marlon Pichel is muzikant en studeert bij Codarts. Drum is zijn hoofdinstrument.

Marlon is de maatschap Velvet Moon Studios gestart voor het gebruik van studio 1.18 in Club Gusto. “We hebben ieder een eigen dag dat we hier kunnen werken in shifts van 10 tot 18 en 18 tot 02 uur ‘s nachts. In het weekend maken we schoon.”

Er is niet zomaar gekozen voor Club Gusto: “Er zitten een hoop bekenden van ons in dit gebouw. Je kunt wel antikraak huren voor een jaar maar als je daarin investeert loop je de kans dat je de investering kwijt bent. Maar hier heb je kans dat je cohesie krijgt, een gemeenschap. Je kunt elkaar helpen met spullen enz. Hier zit verderop een steelgitarist en die hadden we laatst nodig. Je kunt gebruik maken van elkaar. Er ontstaat een soort ruilhandel. Op een natuurlijke manier.”

 Marlon is M4H nog volop aan het ontdekken en ziet steeds meer voordelen: “In de Fruitvis gebeurt nu vrij weinig, maar daar zit een vriend met Deer Sound Studio. Daar neem ik op en we lenen spullen aan elkaar uit. Dat is voor mij ideaal. Het is ook gezellig hier. Er zit altijd wel iemand te lunchen. Ik vind het leuk om me te verdiepen in dit gebied. Ik woon zelf in Overschie en voor mij was dit een gebied waar ik bij toeval moest zijn en leer het pas sinds 2 jaar kennen. Maar ik vind het heel gaaf wat hier gebeurt. Bijvoorbeeld Floating Farm (M4H nr. 0004), de gekke ideeën in de stad vind ik heel gaaf.” 

De bedoeling is om meer gericht te gaan werken in talentontwikkeling. “Ik heb een paar Rotterdamse talenten onder mijn hoede. Dat doe ik normaal bij Theater Islemunda in IJsselmonde. Marlon wil talentontwikkeling graag in de buurt inzetten. “Hier in de buurt zitten veel moeilijke jongeren. Als je die via muziek kan bereiken kun je veel toffe dingen doen met jongeren.”