nr. 0005

Marlon Pichel, Velvet Moon Studios

Marlon Pichel is muzikant en studeert bij Codarts. Drum is zijn hoofdinstrument.

Marlon Pichel is muzikant en maakt met zijn maatschap Velvet Moon Studios gebruik van een studio in Club Gusto. Club Gusto is gevestigd in een oud drukkerij magazijn en verhuurt werkruimtes om op die manier artistieke en culturele initiatieven te stimuleren.

Er is niet zomaar gekozen voor Club Gusto: “Er zitten een hoop bekenden van ons in dit gebouw. Je kunt wel antikraak huren voor een jaar maar als je daarin investeert loop je de kans dat je de investering kwijt bent. Hier heb je kans dat je cohesie krijgt, een gemeenschap. Hier verderop zit een steelgitarist en die hadden we een keer nodig. Zo kun je gebruik maken van elkaar. Er ontstaat een soort ruilhandel op een natuurlijke manier.”

Marlon is M4H nog volop aan het ontdekken en ziet steeds meer voordelen: “In de Fruitvis gebeurt nu vrij weinig, maar daar zit een vriend van me met Deer Sound Studio. Daar neem ik op en we lenen spullen aan elkaar uit. Dat is voor mij ideaal. Het is ook gezellig hier. Er zit altijd wel iemand te lunchen. Ik vind het leuk om me te verdiepen in dit gebied. Ik woon zelf in Overschie en voor mij was dit een gebied waar ik bij toeval moest zijn en leer het pas sinds 2 jaar kennen. Ik vind het heel gaaf wat hier gebeurt.”

Marlon wil meer gericht gaan werken in talentontwikkeling. “Ik heb een paar Rotterdamse talenten onder mijn hoede. Dat doe ik bij Theater Islemunda in IJsselmonde. Dit wil ik ook graag in deze omgeving gaan inzetten. Hier in de buurt zitten veel moeilijke jongeren. Als je die via muziek kan bereiken kun je veel toffe dingen doen met ze.”