nr. 0006

CDS Electronics

CDS Electronics maakt besturingssystemen voor apparaten en is sinds 2020 gevestigd in Merwe-Vierhavens.

CDS Electronics bestaat sinds 1977 en vestigde zich 1 januari 2020 in het Merwe-Vierhavens gebied. Het vorige pand in Maassluis groeide uit zijn jasje en in de zoektocht naar een andere locatie viel het oog op het M4H gebied. Willem Kok, directeur van CDS verklaart de keuze: “De ligging van het pand, namelijk aan het water, speelde een grote rol. Daarnaast hoop ik dat er binnenkort in M4H net zoveel gave dingen gebeuren als op het RDM terrein. De combinatie waar veel gebeurt op het gebied van start-ups en toegang tot onderwijs, MBO en HBO, spreekt me erg aan.”

De ruime lichte hal waar het bedrijf is gevestigd bestaat uit verschillende compartimenten waar verschillende onderdelen in elkaar worden gezet afhankelijk van de orders die binnenkomen. Het bedrijf maakt besturingssystemen, printplaten, voor apparaten. In het tijdperk van ‘Internet of Things’  is alles door deze besturingssystemen met elkaar verbonden. De aansturing van hometrainers, verwarmingsinstallaties, lockersystemen, klimaatinstallaties, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een printplaat voor nodig. En dat maken ze bij CDS.

Het personeel is divers: van ingenieurs tot medewerkers die de printplaten in elkaar zetten, jonge jongens, oudere dames en alles daar tussenin. Willem vertelt dat aankomende medewerkers binnen het bedrijf worden opgeleid. Willem: We werken ook met BBL’ers (Beroepsbegeleidende Leerweg.) Zoals BBL’er Nathan, hij heeft een mechatronica opleiding op MBO3 niveau. Hij werkt hier 4 dagen in de week en gaat 1 dag in de week naar school.”

CDS is een bedrijf dat op maat werkt, in kleinere oplages. Dat vraagt om een specifieke behoefte aan deskundigheid van medewerkers. In de omliggende wijken zijn voldoende mensen die na een intern begeleidingstraject dit werk zouden kunnen doen. Wat dat betreft is CDS een mooie aanvulling voor dit gebied.