Museumdirecteur

An-Dijvie Natuurvoeding

Wijkcollectie nr. 0034

“Er is geen mijnheer Rap, wij zijn nu de baas.”  

In de Museumbox het interieur van An-Dijvie, gemaakt door Colin, de zoon van eigenaar Maike Dassen.  

An-Dijvie Natuurvoeding is een winkel waar biologische geteelde producten verkocht worden en artikelen die eigenaar Maike Dassen mooi en goed vindt. Een onderneming in het hart van Bospolder-Tussendijken, gebaseerd op idealen en liefde, al bijna 40 jaar. Maike is minder geïnteresseerd in winst en strategische plannen. Wel in producten die goed zijn voor mens en aarde. 

An-Dijvie is sinds 1984 gevestigd aan de Jan Kruijffstraat op de hoek met de Schiedamseweg. De winkel is gestart door Stichting Jan Rap met als doel biologische landbouw te bevorderen. Vanaf het moment dat Maike de winkel binnenstapte was ze verliefd. Nadat de oprichters van de winkel waren gestopt was het een echt vrouwenbedrijf geworden. Soms vroegen klanten nog wel eens naar meneer Rap. Dan antwoordden de vrouwen: 

In de winkel wordt Maike tegenwoordig bijgestaan door Fred Sliep. Soms denken mensen dat ze met Fred getrouwd is. Dat is niet zo, maar hij is wel bijna als familie. Ook haar man en kinderen helpen vaak in de winkel.  

Maike noemt BoTu een hele leuke wijk waar ze met plezier werkt. De drukte en grote verschillen tussen al haar klanten vindt ze heerlijk. De wens van Maike voor de buurt is dat het schoon, heel en veilig wordt. Hierover is ze optimistisch, in de loop van de tijd ziet ze grote verbeteringen. “Ik heb nu een sleutel van de container zodat ik vastzittende zakken erin kan gooien.” 

Museumboxen
Wijkmuseumboxen Bospolder tussendijken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.