Museumdirecteuren Mirre Valkenburg

en haar kinderen Maiara (6 jaar) en Lucía (4 jaar)

Wijkcollectie nr. 0024

”Dat was het moment dat we ons in onze wijk het meest verbonden voelden met de mensen en de wijk.”

Mirre en haar man Alvaro vormen samen Nuevos Tangos Viejos, zij zijn een muzikaal stel. Ze hebben elkaar ontmoet in een muzikale omgeving en alles is daar omheen gegroeid; van een relatie, tot een familie, naar een leven samen.  

Dit muzikale stel maakt muziek maar geeft ook muziekles. Mirre geeft vooral zanglessen thuis en Alvaro geeft les op een Braziliaanse muziekschool. Zij kwamen allebei voor het conservatorium naar Rotterdam. Alvaro komt uit Buenos Aires en Mirre van Texel.  

Mirre vertelt over Bospolder-Tussendijken: “Ik ben eigenlijk in BoTu gebleven voor het culturele aspect. Ook worden er hier veel leuke dingen georganiseerd zoals door Jan Meijer van het Volkstheater.”  

Over hun Museumbox: 

 ”Het verbeeldt de mooie dag die we na een VerhalenWandeling van Wijkcollectie hadden, bij het Huis van de Toekomst. Aan het einde van de wandeling maakten we muziek en gaven een tango-les. Er waren lekkere broodjes, gebakken door Bakker Bart in de binnentuin. De kinderen speelden uitbundig.”

”Dat was het moment dat we ons in onze wijk het meest verbonden voelden met de mensen en de wijk. Werk en privé, alles liep door elkaar. Ik had dat niet eerder op deze manier in de wijk. We hebben nieuwe mensen leren kennen die eigenlijk vlakbij wonen maar die we nooit eerder ontmoetten.”

Wijkmuseumboxen Bospolder tussendijken
Wijkmuseumboxen Bospolder tussendijken
Wijkmuseumboxen Bospolder tussendijken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.