nr. 0006

Delfshaven Helpt

Delfshaven helpt is een initiatief van buurtplekken, bewoners, ondernemers, wijkpartners en overheid in Delfshaven die samenwerken voor buurthulp tijdens de coronacrisis.

De oprichter van Delfshaven Helpt is Nico van Splunter. Nico: “Ik ben pastor van geloven in BoTu. Mijn missie is om een mooie kerkgemeenschap in de buurt op te zetten. Daarom zetten we heel veel projecten op met buurtbewoners, verbonden aan een protestantse kerk. De meeste kerken staan door de week heel vaak leeg en worden zondags gebruikt. Wij investeren liever in door- de-weekse activiteiten voor buurtbewoners.”

“Met een aantal mensen heb ik activiteiten opgezet in corona tijd. In het begin was dat vooral informatievoorziening in diverse talen, boodschappen bezorgen, honden uitlaten, slaapplaatsen voor daklozen, maaltijdvoorzieningen, laptops voor kinderen, voedselpakketten etc. Dat loopt allemaal nog steeds door. De nadruk ligt nu op de inentingscampagne.”

Op het telefoonnummer 010 747 00 22 van Delfshaven Helpt komen veel hulpvragen binnen. Gelukkig zijn er erg veel vrijwilligers die willen helpen. Alleen in het begin al hebben zich maar liefst 400 vrijwilligers aangemeld. In alle wijken ontstaan er talloze initiatieven om elkaar te ondersteunen en staan vrijwilligers klaar om de acties te coördineren. Zo zijn er aan het begin van de coronacrisis 20.000 folders over Delfshaven Helpt huis aan huis bezorgd. Door een gezamenlijke inspanning van heel veel betrokken buurtgenoten en professionals.