nr. 0015

AVL Mundo

AVL Mundo heeft 4.000 m2 tentoonstellings- en evenementenruimtes in het voormalige magazijncomplex aan de Keileweg.

Kunstenaar Joep van Lieshout werkt sinds 1986 in M4H aan zijn immense 3D objecten op het snijvlak van kunst, design en architectuur.

In 2008 richtte hij AVL Mundo op, een presentatie instelling voor hedendaagse kunst waar kunstenaars centraal staan. AVL Mundo heeft 4.000 m2 tentoonstellings- en evenementenruimtes in het voormalige magazijncomplex aan de Keileweg. In ruimtes met namen als ‘Kathedraal’, ‘Brutus’ ‘Barbaar’ en ‘Tegelshowroom’ word je verrast of geconfronteerd met de verhalen die verteld worden via tentoonstellingen en culturele evenementen.

Op het buitenterrein bevindt zich een beeldentuin waar jaarlijks een andere beeldenroute te zien is die dagelijks en gratis te bezoeken is. Tijdens de VerhalenWandeling in juni 2021 bezochten we de beeldentuin en kregen we via koptelefoons uitleg bij de diverse kunstwerken. Dankzij de internationale status heeft AVL Mundo de stad Rotterdam een culturele impuls gegeven.

Joep van Lieshout wil op het terrein aan de Keileweg een bijzondere woonwijk realiseren: een grootschalige en permanente cultuurcluster met 750 woningen, horeca en werkruimtes. Kunst en commercie zijn in deze nieuwe wijk gelijkwaardige functies en breekt met het idee van kunst als gentrificatiemachine; Van Lieshout presenteert een nieuw model voor stedelijke vernieuwing waarbij creatievelingen niet automatisch de wijk uit worden geduwd zodra die aantrekkelijk wordt.

Verhalenwandeling 23 juni 2021

met AVL Mundo