nr. 0017

LouLou’s Healthy Kitchen 

“iedereen die hier wil werken moet een kans krijgen, ook als ze in het begin wat extra ondersteuning nodig hebben. Sommige jongeren hier in de wijk zijn opgevoed door de straat en die leren we dan hoe je met klanten kunt omgaan.” 

Leyla Abdulrazak

Hillesluis
hillesluis

Leyla Abdulrazak is een gedreven onderneemster die met een nieuw horecaconcept is gestart aan de Beijerlandselaan. Zij heeft ervaring in de zorg en haar sporen verdiend in de beauty-industrie. Toen zij door de coronapandemie gedwongen moest stoppen met deze werkzaamheden is zij direct gaan nadenken over nieuwe stappen. Zij begon met het zoeken van een pand en kwam terecht bij een winkelpand aan de Beijerlandselaan. Na grondig onderzoek in de wijk en de straat kwam zij tot de conclusie dat het aanbod aan gezonde voeding hier erg onder de maat was. Toevallig is gezonde voeding iets waar zij een passie voor heeft. Haar Iraanse moeder heeft haar met de paplepel ingegoten hoe gezondheid en goede voeding samen gaan, welke kruiden en voedingsmiddelen helpen tegen kwalen en wat het gestel kan versterken. Deze kennis maar vooral deze houding wil Leyla met Loulou’s Healthy Kitchen verspreiden.  

In Loulou’s komen de overtuiging en de eigenzinnige opvattingen van Leyla duidelijk samen. De opvallend kleurrijke en warme uitstraling van de zaak trekken je als bezoeker naar binnen waarna je voor eenzelfde bedrag als bij een fastfoodketen een lunch kunt bestellen; voedzaam én verzadigend. Dat laatste is belangrijk zegt Leyla. Ze kent de wijk en de mensen die er wonen goed doordat ze er nu woont én onderneemt. Ze weet dat jongeren vaak voor snelle verzadiging gaan met energy drankjes en fastfood. Het is haar missie te laten zien dat een sapje of een gezond broodje hetzelfde teweeg kan brengen met daarbij een goed gevoel als bonus. 

Loulou’s Healthy Kitchen is meer dan alleen de inzet van Leyla. Nadrukkelijk zegt ze dat de zaak door een heel team is gemaakt én wordt onderhouden. Haar broer werkt met haar samen en is met zijn 25 jaar ervaring in de horeca een belangrijke kracht. Medewerkers komen via  JOZ, of komen gewoon spontaan binnenlopen. Leyla vindt “iedereen die hier wil werken moet een kans krijgen, ook als ze in het begin wat extra ondersteuning nodig hebben. Sommige jongeren hier in de wijk zijn opgevoed door de straat en die leren we dan hoe je met klanten kunt omgaan.”