nr. 0018

Cakes By Kee

“De waardering en dankbaarheid die ik terugkrijg van de klanten is wat mij motiveert. Soms heb ik voor mijn gevoel een kleine ‘niet zo’n bijzondere’ taart gemaakt maar dan is de klant heel positief. Dat geeft echt erkenning voor wat ik doe.”  Karel Paulina 

hillesluis

“Je hebt geen bijzondere reden nodig om een taartje te eten, er is altijd wel wat te vieren!”

Karel Paulina is de eigenaar van taartenwinkel Cakes by Kee. Je kunt hier de meest prachtige en creatieve taarten bestellen, die ook nog eens heerlijk smaken. De stijl van de taarten is Antilliaans, Amerikaans. De basis van de taarten is cake waardoor de taarten veel structuur en smaak hebben.

Karel is ooit gestart met het bakken van taarten als hobby. Toen hij 12 jaar oud was en nog in Curaçao woonde bakte hij altijd taarten met zijn tante. Dit deed hij tot zijn 18de toen hij naar Nederland verhuisde om te gaan studeren. Om wat bij te verdienen naast zijn studie ging Karel taarten bakken vanuit huis. Karel: “Het was voor mij een bijbaantje, maar op een gegeven moment kreeg ik zoveel bestellingen dat ik geen ruimte meer thuis had voor alle bakspullen. Ik heb toen de stap genomen en heb een eigen winkel geopend”.

De taartenwinkel Cakes by Kee bestaat ondertussen vanaf 2016. Sinds 2018 is de winkel gevestigd aan de Beijerlandselaan. Karel heeft bewust voor deze locatie gekozen: “In Rotterdam Zuid wonen heel veel Antillianen. Dat is onze grootste doelgroep, maar de continue doorloop in de straat is ook erg belangrijk”. Hiervoor zat de winkel aan Kleiweg, maar sinds ze zijn verhuisd naar Hillesluis gaan de zaken, zoals Karel zelf zegt “twintig maal beter dan voorheen”. De agenda zit dan ook tot de zomer van 2022 helemaal volgeboekt met bestellingen! Gelukkig kun je in de winkel terecht voor allerlei zoete en hartige lekkernijen, voor als je geen reden hebt om een hele taart te bestellen of niet zo lang kan wachten.

Alle taarten die de winkel verlaten maakt Karel zelf. Zijn passie en creativiteit spatten van de prachtige creaties af. “De waardering en dankbaarheid die ik terugkrijg van de klanten is wat mij motiveert. Soms heb ik voor mijn gevoel een kleine ‘niet zo’n bijzondere’ taart gemaakt maar dan is de klant heel positief. Dat geeft echt erkenning voor wat ik doe.”

“Mensen bestellen taarten om de meest uitlopende redenen; verjaardagen, bruiloften, maar ook om scheidingen te vieren, het behalen van rijbewijzen of mooie cijfers op school. Ik onthou ook alle taarten die ik maak, iedere taart heeft zijn eigen verhaal.”