nr. 0028

Sándor voor Woonopstand

“Belangrijk om mensen bewust te maken van het woonprobleem”

Steeds meer mensen worden geraakt door de woningcrisis. Jong en oud, huurders en kopers. Ook BoTu-bewoner Sándor Csenki zou graag anders en met meer zekerheid willen wonen. Maar met het huidige woonbeleid is dat knap lastig.

Afgelopen decennia is de woononzekerheid in Nederland toegenomen. Veel mensen hebben noodgedwongen een tijdelijk en/of te duur onderkomen. Dat geeft veel onrust en onzekerheid. Bovendien zijn koopwoningen voor velen onbereikbaar. Sándor vindt dit een belangrijk probleem en zet zich hiervoor in door het onderwerp bespreekbaar te maken in zijn wijk en zo mensen in beweging te krijgen.

Met nog 60 andere betrokkenen uit Delfshaven maakt Sándor deel uit van een groep die zich inzet voor een beter woonbeleid. Zij bespreken samen woonthema’s en ondernemen passende acties. Sándor: “Ik ben geen frontman van de groep, maar vindt het wel belangrijk om mensen bewust te maken van het woonprobleem en dit te bespreken. Ook is het fijn om met mensen in contact te komen die in dezelfde situatie zitten als ik. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij. Dat geeft kracht en een positief gevoel!”

Sándor en anderen uit de actiegroep waren aanwezig bij de tweede landelijke Woonopstand in Rotterdam op 17 oktober 2021.