nr. 0082

Vers Beton

OPEN Rotterdam is de lokale publieke omroep van Rotterdam en brengt samen met Rotterdammers verhalen uit elke hoek van de stad.

OPEN Rotterdam is opgericht in 2012 en sinds 2013 de lokale publieke omroep van Rotterdam. De omroep heeft intussen een plek veroverd als vaste partner van de stad met een eigen en divers netwerk. De redactie bestaat uit mediamakers van de toekomst met liefde voor de stad en journalistiek. Zakelijk directeur Femke IJsinga-van Boxsel geeft samen met hoofdredacteur Celeste Boddaert vorm aan OPEN Rotterdam. Femke: “Het mooie aan OPEN Rotterdam is dat je met iedere sector en met elke Rotterdammer te maken hebt.

”OPEN Rotterdam gaat niet voor het snelle nieuws. “We brengen Rotterdamse nieuwsverhalen, ook dat wat niet gezien en niet gehoord wordt. Het ene verhaal is voor driehonderd mensen van belang, het andere voor driehonderdduizend. We brengen beide. Het kleine verhaal mag nooit ten koste gaan voor iets wat groter is. We willen niet scoren ten koste van, we willen dat de stad vooruitkomt.”

OPEN Rotterdam maakt de verhalen samen met de Rotterdammers. “De afgelopen twee jaar hebben we een werkwijze ontwikkeld waarbij we netwerken in de wijken aanleggen en die aan ons verbinden. Zodat we echt samen, de enige werkwijze die werkt in onze optiek, onze eigen lokale omroep vormgeven. Door de veelzijdigheid van het team en in ons netwerk actief te zoeken naar mensen die anders zijn dan wijzelf, voorkomen we tunnelvisie. Daarbij gaat de ‘straat naar de raad’, zodat ook de politiek weet wat er speelt in de stad.

”De werkwijze van de omroep heeft eraan bijgedragen dat OPEN Rotterdam tot twee keer toe is uitgeroepen tot beste lokale omroep van Nederland. “We zijn positief kritisch en werken op een innovatieve en eigen manier. Echt Rotterdams.”