Opening tentoonstelling ‘Breiwerk in de Branding’

Hoek van Holland

Vrijdag 18 augustus 2023
16.00 – 18.00 uur 

Kom naar de opening op vrijdag 18 augustus in Huis van de Wijk ‘de Hoekstee’! 

In de tentoonstelling is zowel historische zwemkleding uit de collectie van Museum Rotterdam te zien als het resultaat van de wedstrijd ‘Het mooiste zwempak van Hoek van Holland’. Kom langs en breng zelf je stem uit op het mooiste zwempak! 

Tijdens de tentoonstelling vinden in de Hoekstee verschillende workshops plaats begeleid door lokale kunstenaars. Daarnaast kunnen Hoekenezen, met of zonder begeleiding, zelf aan de slag om een zwempak te maken. Breien, haken, naaien en meer, alles is toegestaan. Meedoen kan t/m 26 september. 

Je bent van harte uitgenodigd voor de opening van deze bijzondere tentoonstelling. Natuurlijk met muziek, een drankje en een hapje. Aanmelden is niet nodig.  

Tentoonstelling ‘Breiwerk in de Branding’: 18 augustus t/m 29 september 2023
Adres: Huis van de Wijk ‘de Hoekstee’, Mercatorweg 50, 3151 CJ Hoek van Holland
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:30 – 21:00
Entree: gratis

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Welzijn op de Hoek, Museum Rotterdam, DeltaPORT Donatiefonds en Rotterdam Circulair 

Stichting Wijkcollectie en Museum Rotterdam werken samen aan het programma Echt Rotterdams Erfgoed. Tijdens het onderzoek naar Recreatieoord Hoek van Holland, Echt Rotterdams Erfgoed nr. 0081,  troffen ze in de museumcollectie badpakken aan van meer dan honderd jaar oud. Ook werden breipatronen voor zwemkleding ontdekt. Deze vondsten waren de aanleiding voor de wedstrijd ‘Het mooiste zwempak van Hoek van Holland’.