Tentoonstelling Breiwerk in de Branding

Hoek van Holland

18 augustus t/m 29 september 2023

In de tentoonstelling is zowel historische zwemkleding uit de collectie van Museum Rotterdam te zien als het resultaat van de wedstrijd ‘Het mooiste zwempak van Hoek van Holland’. Kom langs en breng zelf je stem uit op het mooiste zwempak! 

Tijdens de tentoonstelling vinden in de Hoekstee verschillende workshops plaats begeleid door lokale kunstenaars. Daarnaast kunnen Hoekenezen, met of zonder begeleiding, zelf aan de slag om een zwempak te maken. Breien, haken, naaien en meer, alles is toegestaan. Meedoen kan t/m 26 september. 

Bij de expositie op het winkelpleintje in Recreatieoord Hoek van Holland hangt ook zelfgemaakte zwemkleding. Op beide locaties kan door bezoekers gestemd worden. Verder zal een deskundige jury een stem uitbrengen. Aan het einde van de tentoonstelling wordt de winnaar uitgeroepen, deze ontvangt een toepasselijke prijs. 

Finissage
Op 29 september vindt in ‘de Hoekstee’ de feestelijke afsluiting plaats van de tentoonstelling mét de bekendmaking van de winnaar van de wedstrijd ‘Het mooiste zwempak van Hoek van Holland’. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Iedereen is van harte welkom!

Tentoonstelling ‘Breiwerk in de Branding’: 18 augustus t/m 29 september 2023
Finissage: vrijdag 29 september van 16.00 – 17.30 uur
Adres: Huis van de Wijk ‘de Hoekstee’, Mercatorweg 50, 3151 CJ Hoek van Holland
Openingstijden tentoonstelling: maandag t/m vrijdag van 8:30 – 21:00
Entree: gratis


De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Welzijn op de Hoek, Museum Rotterdam, DeltaPORT Donatiefonds en Rotterdam Circulair 

Stichting Wijkcollectie en Museum Rotterdam werken samen aan het programma Echt Rotterdams Erfgoed. Tijdens het onderzoek naar Recreatieoord Hoek van Holland, Echt Rotterdams Erfgoed nr. 0081,  troffen ze in de museumcollectie badpakken aan van meer dan honderd jaar oud. Ook werden breipatronen voor zwemkleding ontdekt. Deze vondsten waren de aanleiding voor de wedstrijd ‘Het mooiste zwempak van Hoek van Holland’.