Vacature

antropoloog – fotograaf – Wijkreporter

Stichting wijkcollectie groeit als kool! In steeds meer wijken in Rotterdam worden verhalen verzameld en evenementen zoals VerhalenWandelingen en VerhalenCafés georganiseerd om de verhalen te delen. Hiermee dragen we bij aan de netwerken in wijken en vestigen we aandacht op al die bijzondere bewoners en activiteiten. Zo raken anderen geinspireerd om mee te doen of om zelf iets in gang te zetten.

Daarom zijn we op zoek naar professionele Wijkreporters. Duizendpoten die als een antropoloog naar wijken en mensen kunnen kijken, als een fotograaf deze mensen in beeld kunnen brengen en als een journalist de bevindingen op kunnen schrijven.

Concreet: wij zijn op zoek naar versterking van het team voor een opdracht van circa 250 uur, verdeeld over de maanden september, oktober, november.  In deze uren interview je Rotterdammers over hun wijk. Dit interview werk je uit en je maakt er een goed lezend verhaal van. Daarnaast breng je de geïnterviewden in beeld, in foto en/of film. Je werkt als onderdeel van een groter team met heel uiteenlopende achtergronden. Je collega’s zijn sociologen, antropologen, filmmakers, fotografen, architecten, museologen, pedagogen, planners en coordinatoren. Kortom een inspirerende club om samen van Rotterdam een nog mooiere stad te maken.

Dit betreft een vacature voor mensen die op zzp-basis willen werken of voor diegenen die een tijdelijk parttime dienstverband ambiëren.

Reageren kan tot en met 1 juli.

Contactgegevens voor de vacature:
Stichting Wijkcollectie
Willem Buytewechstraat 145
Nicole van Dijk: nicole@wijkcollectie.nl

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.