Vacature

Projectmedewerker Stichting Wijkcollectie   

Je kunt tot 16 feb 2023 reageren op deze vacature. 

Stichting Wijkcollectie
In steeds meer wijken in Rotterdam worden verhalen verzameld en evenementen zoals VerhalenWandelingen en VerhalenCafés georganiseerd om de verhalen te delen. Hiermee dragen we bij aan de netwerken in wijken en vestigen we aandacht op al die bijzondere bewoners en activiteiten. Met inzet van cultuur maken we dit geluid zichtbaar voor bewoners en bestuurders. We zorgen samen voor sterkere verbindingen en ondersteunen lokale organisatiekracht door het creëren van plekken voor ontmoeting en uitwisseling. 
 

De functie
We zijn opzoek naar een projectmedewerker die onderdeel wil worden van ons team. Een duizendpoot die kan organiseren en als een antropoloog naar wijken en mensen kan kijken. Iemand die als fotograaf mensen in beeld kan brengen en als een journalist de bevindingen op kan schrijven.

Je gaat onder andere aan de slag met het maken van portretteren van Rotterdammers. Interviews afnemen, dit verwerken tot een verhaal en geïnterviewden fotograferen is een voorbeeld van de werkzaamheden.  Daarnaast organiseer en begeleid je als projectmedewerker verschillende activiteiten en evenementen om deze opgehaalde verhalen zichtbaar te maken en uitwisseling tussen bewoners te ondersteunen. 

Je werkt als onderdeel van een groter team met heel uiteenlopende achtergronden. Je collega’s zijn sociologen, antropologen, social workers, filmmakers, fotografen, architecten, museologen, pedagogen, planners en coördinatoren. Kortom een inspirerende club om samen van Rotterdam een nog mooiere stad te maken. 

Werkzaamheden 

– Verhalen uit Rotterdamse wijken portretteren, het erfgoed van de stad! 

– Het (mede) opzetten en organiseren van culturele wijkprojecten/activiteiten. 

– Je bent betrokken bij de programmering en verantwoordelijk voor het betrekken van bewoners. 

– Je draagt bij aan het zichtbaar maken van krachten in de buurt waarbij de leefwereld, wensen en talenten van bewoners centraal staan.

– Je bouwt lokale netwerken op en onderhoudt deze. 

Wie we zoeken 

– Je bent sociaal en kunt je verplaatsen in de ander.  

– Je kunt snel schakelen en wanneer nodig de vliegende keep zijn.  

– Je bent ondernemend en praktijkgericht in denken en doen. 

– Je bent creatief en kunt ook áchter de structuren en buiten de lijnen kijken. 

– Een relevante afgeronde Hbo- en/of mbo-opleiding. 

– Je hebt relevante werkervaring. 

 

Arbeidsvoorwaarden:
Dit betreft een vacature voor mensen die een tijdelijk parttime dienstverband ambiëren. De aanstelling is vooralsnog voor een periode van 1 jaar. Je krijgt een jaarcontract voor 24 uur in de week op basis van de museum-CAO. 

Je kunt tot 16 feb 2023 reageren op deze vacature. 

Contactgegevens voor de vacature:
Stichting Wijkcollectie
Willem Buytewechstraat 145
Nicole van Dijk: info@wijkcollectie.nl  

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan hiernaast aan voor onze nieuwsbrief! (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.