Wijkcollectie Tarwewijk

De Tarwewijk ligt in het noordoosten van Charlois en heeft ongeveer 12.600 inwoners. Het is een oude stadswijk met relatief veel jonge inwoners en een grote diversiteit in de culturele achtergrond.

De wijk wordt omringt door de drukke pleinweg, Dordtselaan en Brielselaan. Daarbinnen staan veel portiekwoningen, eengezinswoningen, een aantal winkels en relatief veel scholen.

Bewoners hebben makkelijk toegang tot het stadscentrum, het winkelcentrum Zuidplein en het Zuiderpark. Welke verhalen liggen nog verborgen in de wijk en hoe kan in de behoefte aan verbondenheid worden voorzien? De Wijkcollectie Tarwewijk draagt hier graag aan bij.

De korte speelfilm 'Thuis?!'

Wat deze film speciaal maakt, is dat deze is gemaakt door de bewoners uit de Tarwewijk zelf. Tijdens het filmproject ‘Tarwewijk – The Movie’, in samenwerking met Stichting Wijkcollectie, hebben zestig enthousiaste bewoners meegewerkt aan het schrijven, regisseren en filmen. Ook belangrijke ontmoetingsplekken waren betrokken. Van de lokale kapper op de Dordtselaan tot het House of Urban Arts, de kerkgemeenschap en de mensen van de BuurtBuik.  

Icon_WijkC