Wijkcollectie Zevenkamp

Zevenkamp, gelegen aan de noordoostelijke rand van Rotterdam tussen Ommoord en Nesselande, is een wijk met uitstekende voorzieningen en een gevarieerd woningaanbod, omringd door groene recreatiemogelijkheden.

De wijk telt ongeveer 16.000 inwoners, waaronder veel gezinnen met kinderen, wat Zevenkamp tot een kindvriendelijke wijk maakt. De belangen van kinderen staan hier voorop, en de wijk kent verschillende actieve bewonersgroepen zoals Wollefoppengroen en Co, Centraal Wonen Zevenkamp, Vestia bewonerscommissie Zevenkamp en bewonersvereniging Carry van Bruggen. Daarnaast is er een levendig verenigingsleven met clubs op het gebied van kunst, cultuur en sport, waaronder voetbal- en vechtsportverenigingen.

Centraal in Zevenkamp ligt een winkelcentrum en een zwembad, met een kleinere winkelstrip aan de westzijde. Voor recreatie zijn er een volkstuinencomplex, een grote speeltuin genaamd Taka Tuka Land, en diverse sportterreinen. Het Wollefoppenpark aan de noordzijde biedt groene ruimte, en daarachter liggen de Zevenhuizerplas, de Rottemeren en het Bergse Bos, die uitnodigen tot uitgebreide recreatieve activiteiten.

Drie metrostations zorgen voor een snelle verbinding met de rest van Rotterdam, waardoor Zevenkamp een goed bereikbare en aantrekkelijke wijk is voor haar bewoners.

Icon_WijkC

Lees hier de verhalen van de Wijkcollectie Zevenkamp
nr. 0001 Peter de Voogt, Duurzaam Zevenkamp
nr. 0002 Alex Energie
nr. 0003 Elly’s Place
nr. 0004 Chandar Balkaran