nr. 0022
Slagerij Schell
Een slagerij met een lange traditie. Schell is een stabiele factor aan de West-Kruiskade en een ontmoetingsplek voor een grote en diverse klantengroep.
Een slagerij met een lange traditie. Schell is een stabiele factor aan de West-Kruiskade en een ontmoetingsplek voor een grote en diverse klantengroep.
“Ons geheim: goed luisteren naar je klanten en medewerkers, je moet geen handel laten liggen”
Sinds 1940 is slagerij Schell gevestigd aan de West-Kruiskade. De familie Schell verkoopt al vanaf 1796 vlees in Rotterdam. De stad is veranderd, maar slagerij Schell is nog steeds populair. Freek Schell verklapt het geheim: “Goede kwaliteit vlees voor een goede prijs. We maken alles zelf van kop tot staart en luisteren goed naar de wensen van onze klanten.”
De klant is koning bij Schell. “Een man wilde bepaalde Argentijnse worstjes en gaf ons zelf het recept. We hebben ze Máxima-worstjes genoemd en verkopen ze nog steeds.” De slager luistert ook naar de medewerkers. “Daar wordt iedereen gelukkiger van. Roza Lopez werkt bijvoorbeeld al 30 jaar achter de balie, sommige klanten willen alleen door haar geholpen worden. We hebben sowieso veel aan onze medewerkers met verschillende achtergronden. Door hun kennis kunnen we snel inspelen op allerlei wensen.”
De slager houdt in de gaten wat elke gemeenschap belangrijk vindt. “Maandag is bijvoorbeeld de vrije dag van de Chinezen. Zij eten veel orgaanvlees en krabbetjes, dus dat hebben we dan ruim beschikbaar. Antillianen eten weer graag spareribs en blokjes rundvlees. Met kerst maken we natuurlijk Ham di Pasku voor ze.”
De kwaliteit van Schell is tot ver buiten Rotterdam bekend. “Zo’n 20% van de klanten komt uit de wijk, de rest van elders. Maar we blijven buurtslager. We hebben veel last gehad van de slechte tijden, maar dat is gelukkig voorbij. Mensen komen elkaar hier tegen en willen even in gesprek. Daarom hebben we een koffieapparaat neergezet met wat stoelen.”