Publicaties 

Om de verhalen zichtbaar te maken hebben we al verschillende publicaties uitgebracht. Deze zijn ook digitaal te bekijken. Wil je graag een papieren versie ontvangen neem dan contact met ons op via info@wijkcollectie.nl 

De Oosterflank Krant 

De eerste Oosterflank Krant zit boordevol met mooie verhalen, terugblikken en activiteiten en is een samenwerking tussen Stichting Wijkcollectie, actieve bewoners en Wijkraad Oosterflank.

Verbinding tussen wijken?!

Stichting Wijkcollectie organiseerde drie VerhalenWandelingen die startten vanuit omringende wijken van Merwe-Vierhavens. Nieuwsgierig naar de kracht van en tussen de wijken? En wandel zelf langs de plekken!

Wijkcollectie krant Kralingseveer

Kralingseveer is een bijzondere Rotterdamse wijk de hechte gemeenschappen in deze wijk. Uit de verhalen blijkt dat veel bewoners zich met hart en ziel inzetten voor de wijk.

De Wijkcollectiekrant M4H

Ook zo benieuwd naar wat er in de Lee Towers gebeurt, wie de kunstenaars van Brutus zijn of hoe het de koeien van Floating Farm vergaat? En ook zo nieuwsgierig naar de toekomst van dit  Rotterdamse gebied?

Wijkcollectie Krant BoTu

Deze tweede publicatie van Stichting Wijkcollectie gaat over de Wijkcollectie Bospolder-Tussendijken.  Deze verhalen vormen samen een veelkleurig beeld van deze bijzondere wijk. 

Wijkcollectie krant 

In deze eerste publicatie lees je meer over de Wijkcollectiemethode, Verhalenwandelingen, Wijkcollectie Junior, WijkMuseumBoxen, het KunstenaarsWijkcollectief en de rol van onderzoek.

Echt Rotterdams Erfgoed & Wijkcollectie Journaal

In dit Journaal lees je inspirerende en verbindende verhalen van Rotterdammers en wijkbewoners uit Bospolder Tussendijken, Hillesluis en Merwe-VierHavens.

Bospolder Tussendijken, Verhalen uit de wijk

Eind 2019 start het team Echt Rotterdams Erfgoed van Museum Rotterdam i.s.m. de Veldacademie een pilot voor een Wijkcollectie in Bospolder Tussendijken. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.