Het Reizend LeerCircus

Stichting Wijkcollectie staat dit jaar in drie Rotterdamse wijken met het LeerCircus: Hoek van Holland, Oude Noorden en Oosterflank. Een circus zonder acrobaten, jongleurs of clowns, maar met verhalen van bewoners. Die verhalen worden bewaard als het immaterieel wijkerfgoed van de stad. Zo worden ze zichtbaar, gedeeld en verdwijnen ze niet. 

LeerCircus Oude Noorden

In september 2024 staat het LeerCircus in het Oude Noorden. De voorbereidingen zijn in volle gang!  In dit circus vind je een week lang verhalen, kunstwerken en activiteiten door en voor  bewoners uit het Oude Noorden.

LeerCircus in Hoek van Holland

Van 16 tot en met 21 april stond het LeerCircus in Hoek van Holland. Op het programma stonden theatervoorstellingen, kunst, film, muziek en activiteiten voor en door Hoekenezen. Ook werden er workshops gegeven door kunstenaars waar bewoners aan mee kunnen doen. 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.