De korte speelfilm ‘Thuis?!’

Wat deze film speciaal maakt, is dat deze is gemaakt door de bewoners uit de Tarwewijk zelf. Tijdens het filmproject ‘Tarwewijk – The Movie’, in samenwerking met Stichting Wijkcollectie, hebben zestig enthousiaste bewoners meegewerkt aan het schrijven, regisseren en filmen. Ook belangrijke ontmoetingsplekken in de wijk waren betrokken. Van de lokale kapper op de Dordtselaan tot het House of Urban Arts, de kerkgemeenschap en de mensen van de BuurtBuik.  

De film gaat op reis door de wijk om met zoveel mogelijk bewoner te delen. Wil je ook een filmvertoning bijwonen kijk dan bij onze activiteiten agenda

Weet je een toffe plek om de film te vertonen?  Leuk! Neem contact met ons op via info@wijkcollectie.nl. 

Icon_WijkC

Filmpremière Tarwewijk The Movie ‘Thuis?!’ 

14 september

Na zeven maanden acteren, filmen en monteren is het zo ver! Toen de schemering viel schitterden er meer dan 200 mensen over de rode loper in het Millinxpark. Allemaal benieuwd naar de film ‘Thuis?!’ die op 14 september in première ging in de openlucht bioscoop in de wijk.

Tarwewijk ‘The Movie’ BBQ   

3 juni 2023

Bij Victory Outreach was er een speciale  barbecue voor alle wijkbewoners die hebben meegewerkt aan Tarwewijk ‘The Movie’. De lokale ijsboer zorgde voor ijsjes. Ook werd er die dag een speciaal filmshot opgenomen van een feestelijke optocht in de wijk.

 

 

Tarwewijk ‘The Movie’ filmdagen 

Mei t/m juni 2023

‘Thuis?!’ is een korte speelfilm over de Tarwewijk. Geschreven, gefilmd en geregisseerd door de bewoners zelf. Tijdens het filmproject Tarwewijk ‘The Movie’ zijn in 14 bijeenkomsten en 11 draaidagen de film tot stand gekomen. Een korte speelfilm voor en door Tarwewijk’ers. 

Met bewoners is het filmplan geschreven en zijn de scenes tot in de puntjes uitgewerkt. In mei en juni zijn op verschillende plekken in de wijk scenes opgenomen.