nr. 0017
Jinai Looi – Het Zesde Geluk
Passie voor eten is de drijfveer van Jinai Looi. In haar kookworkshops komen verschillende culturen samen.
Fotocredits: Stacii Samidin
Passie voor eten is de drijfveer van Jinai Looi. In haar kookworkshops komen verschillende culturen samen.
“Verhalen bij het eten geven een extra dimensie aan de maaltijden”
Jinai is geboren in Singapore en opgegroeid in Rotterdam. Passie voor eten speelt een grote rol in haar leven. In 2012 start ze met haar kookstudio Het Zesde Geluk op de West-Kruiskade. Ze geeft er kookworkshops voor de buurt en voor mensen daarbuiten. Iedereen is welkom.
Alhoewel de kookstudio inmiddels is verhuisd naar de Oostzeedijk Beneden blijft de West-Kruiskade een rol spelen. “De straat is een belangrijk onderdeel van de kookworkshops en rondleidingen die ik geef. Op die manier maken mensen kennis met een stukje Rotterdam dat ze misschien niet verwachten. De keukens die bij het Zesde Geluk samenkomen, zijn net zo divers als de West-Kruiskade.”
Sinds kort vertelt Jinai ook verhalen. “Door catering voor Verhalenhuis Belvédère (Echt Rotterdams Erfgoed nr. 0019) heb ik gemerkt dat mensen verhalen over mijn Chinese achtergrond leuk vinden. Die authenticiteit willen we verder ontwikkelen. Verhalen bij het eten geven een extra dimensie aan de maaltijden.”
“In China kennen mensen vijf basisgelukken: voorspoed, lang leven, blijdschap, deugdzaamheid en rijkdom. Het zesde geluk wensen we iedereen toe en staat voor een levensdoel of een passie. Dus dat kan ook iets zijn zoals het rennen van een marathon. Je kan steeds een nieuw zesde geluk vinden. Het is vloeiend, organisch.”
Net als iemands persoonlijke zesde geluk is ook het Zesde Geluk vloeiend en organisch. “We gaan door met het verspreiden van smaken en culturen binnen én buiten Rotterdam.”