nr. 0043

Giovanni van Bronckhorst Foundation 

Sport is belangrijk in Rotterdam. Topsporters zijn een voorbeeld voor jongeren. Zij zetten de kracht van sport in voor de ontwikkeling en ondersteuning van jonge Rotterdammers.

Sport is vital to Rotterdam. Top athletes are an example to young people. They use the power of sport for the development and support of young Rotterdammers.

Trainer en oud-speler van Feyenoord Giovanni van Bronckhorst heeft veel aanzien in Rotterdam. Helemaal na het behalen van de kampioenstitel in 2017 en de beker in 2018. Giovanni en Marieke van Bronckhorst willen met de Giovanni van Bronckhorst Foundation iets terugdoen voor hun stad.

“Bijna een kwart van de kinderen in Rotterdam begint als laaggeletterde aan het VMBO. Toen we dat hoorden, wisten we dat we daar iets aan wilden doen. Dan is het logisch om je passie en kennis te gebruiken.” Het leidt tot de sport en leerclub S.V. GIO voor kinderen met een leerachterstand.

 

Coach and former Feyenoord player Giovanni van Bronckhorst is well respected in Rotterdam, especially after winning the 2017 championship and the cup in 2018. With the Giovanni van Bronckhorst Foundation, Giovanni and Marieke van Bronckhorst want to give back to their city.

“Nearly a quarter of the children in Rotterdam start their secondary education with low literacy levels. When we learnt this, we knew we wanted to do something about it. It makes sense to combine your passion and knowledge.” The result is the S.V. GIO sports and learning club for children with learning difficulties.