Marjan Laaper

De Rotterdamse Marjan Laaper is gespecialiseerd in grootschalige videoprojecties, installaties en kunstopdrachten in de openbare ruimte. In haar videowerk en -installaties spelen de levensloop van de mens en cycli in de natuur een belangrijke rol. Algemene menselijke ervaringen, menselijk denken, de natuur en de beleving van het dagelijks leven zijn uitgangspunten in haar werk. 

De bijzondere verhalen uit de Rotterdamse wijken gebruikt Marjan Laaper als inspiratiebron voor het ontwikkelen van nieuw werk voor de Wijkcollectie. Ook de openbare ruimte in de verschillende wijken wil zij gaan verkennen. 

Ze is gespecialiseerd in grootschalige videoprojecties, installaties en kunstopdrachten in de openbare ruimte. In haar werk spelen de levensloop van de mens en cycli in de natuur een belangrijke rol. Algemeen menselijke ervaringen, menselijk denken, de natuur en de beleving van het dagelijks leven zijn uitgangspunten in haar werk. 

www.marjanlaaper.com

‘Verhalen rondom het Millinxpark’

Bij het project, dat nog in ontwikkeling is, worden wijkbewoners betrokken wiens verhalen worden vereeuwigd op het hek rond het Millinxpark.

Voor het openbare kunstwerk de Tarwewijk wil Marjan Laaper zich laten inspireren door de mensen en de verhalen uit de wijk. Het kunstwerk moet een ode worden aan deze bewoners en hun verhalen en zal gezamenlijk met de bewoners ontwikkeld worden.

Het kunstwerk wordt vormgegeven op de spijlen van de hekken rondom het Millinxpark, silhouetten de verhalen zullen vertellen van wijkbewoners uit de Tarwewijk. Het kunstwerk is een aanleiding om verbindingen in de wijk te versterken en te leggen. Omdat het werk uiteindelijk permanent te zien zal zijn, wordt het een herkenbaar monument voor omwonenden. Een plek van ontmoeting, herkenning, verbinding, groei en inspiratie: ‘Verhalen rondom het Millinxpark’ reflecteert de identiteit van de Tarwewijk. Het kunstwerk is een samenwerking tussen Stichting Wijkcollectie en Marjan Laaper, beeldend kunstenaar. 

Marjan Laaper maakte de eerste test foto’s voor het kunstproject: “Verhalen rond het Millinxpark”. De foto’s worden verwerkt als silhouet ornamenten die op het hekwerk worden geplaatst.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.