Drukbezochte opening WijkMuseum Oud-Mathenesse & Witte Dorp

Verhalenwandeling M4H

Woensdag 29 maart opende op het terras voor Café Franselaan aan de Franselaan het WijkMuseum Oud-Mathenesse & Witte Dorp (OMWD), een initiatief van Stichting Wijkcollectie. In een wijkmuseum zijn de wijkbewoners de museumdirecteuren. Zij bepalen de inhoud van het mobiele wijkmuseum. 

Ontmoeting in de buitenruimte
De opening werd gehost door Wijkcollectie directeur Nicole van Dijk en wijkbewoner en museumdirecteur Beke Olyrhook. Na gesprekken met de overige WijkMuseumdirecteuren en wijkbewoners werd het WijkMuseum OMWD onthuld door de voorzitter van wijkraad Mathenesse, Erica van Engel. Erica: “Het is belangrijk dat mensen naar buiten gaan en elkaar ontmoeten in de buitenruimte zodat zij het gesprek met elkaar kunnen aangaan. Het WijkMuseum is hiervoor een mooi instrument.” Na de onthulling konden de aanwezige wijkbewoners, stamgasten en andere belangstellenden de WijkMuseumboxen bewonderen.

Kijkdozen
Onder leiding  van kunstenaar Frans van der Horst hebben WijkMuseumdirecteuren Joke, Beke, Anita, Oksana en Benjamin in een aantal workshops op een creatieve en kunstzinnige manier hun leven in de wijk verbeeld. Dit leverde een vijftal prachtige taferelen op, of zoals een bezoeker het verwoordde ‘kijkdozen’,  met uiltjes, speeltoestellen, een trui, een gezellige woonkamer met confetti en boom. 

 Mobiel WijkMuseum
De vijf WijkMuseumboxen zijn bevestigd aan een fiets, symbool voor verbinding en beweging. De collectie kan daardoor eenvoudig overal in de wijk neergezet en bekeken worden. Door de constructie met boxen is het heel makkelijk om een wijkverhaal te wisselen of toe te voegen. Het WijkMuseum is hierdoor elke keer opnieuw een verrassing.

Inspirerende verhalen
Met muziek van wijkbewoner Merel van Tellingen en lekkere drankjes en hapjes verzorgd door Café Franselaan was het dankzij inspirerende verhalen, ontmoetingen én een klein zonnetje een mooie middag op het terras van Café Franselaan. 

Nieuwsgierig naar de WijkMuseumboxen? Kom het zelf bekijken en lezen! Het WijkMuseum is op dit moment te bewonderen op het terras van Café Franselaan en trekt daarna verder de wijk in.