Kunstproject ‘Verhalen in klei’

Workshop bij ‘De Plusclub’

Tijdens de derde workshop sloot Funda aan bij een bestaande groep in de wijk: ‘De Plusclub’. Dit is een inloopmoment voor 55+ bewoners uit de buurt in Huiskamer van de Wijk Riederkwartier.  
Kunstwerk door Selma
Selma is vrijwilliger bij Huiskamer Riederkwartier, elke maandag is ze aanwezig bij ‘ De Plusclub’ die samenkomt in de huiskamer van het Riederkwartier. De twee figuren heeft ze nagemaakt van een foto die ze online had gevonden. Ze vond ze mooi, maar ook niet te moeilijk, dus het was goed na te maken. Daarna had ze nog wat klei over, daar heeft ze bootjes van gemaakt. 

Kunstwerk door Miranda
Miranda is bij de Huiskamer Riederkwartier terecht gekomen omdat ze het leuk vindt om dingen te ondernemen en creatief bezig te zijn. “Ik houd heel erg van gezichten en lichamen, dat doet wat met me. Daarom maak ik nu een gezicht, ik probeer echt de vormen van een gezicht erin te brengen, zoals een kaaklijn, de ogen en de wenkbrauwen.” Miranda startte met een foto die ze online vond van een beeldhouwwerk, maar ging daarna zelf verder met hoe ze het gezicht wilde maken. 

Kunstwerk door Richard
Richard heeft twee poppetjes gemaakt, een van zichzelf en een van zijn vriendin. Hij startte met het maken van zichzelf. “Ik heb mezelf gemaakt, want met dit soort dingen kan je maar beter dichtbij jezelf blijven.”

“De poppetjes hebben heel veel sierraden om, dat heb ik zelf ook altijd. Vandaag draag ik alleen maar goud, maar ik heb thuis ook nog heel veel zilver. Die sierraden zijn aandenkens aan overleden personen, zoals deze ketting, die kreeg ik van mijn moeder. Maar het zijn ook aandenkens aan momenten, sommige sierraden heb ik bijvoorbeeld met mijn vriendin gekocht en anderen heb ik zelf gekocht.” 

Kunstwerk door Jolanda
Jolanda verhuisde op haar 13de naar Rotterdam vanuit Amsterdam samen met haar ouders. Hier ging ze naar de huishoudschool, maar ze voelde zich niet welkom in de stad. Daarom stopte ze met school en ging ze werken. In de schoolcatering en in het ouderenwerk in de buurt. Zo kwam ze bij buurthuis De Brink terecht, als vrijwilliger en later ook bij Cultuurhuis Groene Hilledijk. Ze kon namelijk geen hele dagen meer werken, maar ook niet stilzitten, dus zo kon ze een paar uur per dag bezig zijn. Sinds een jaar komt ze in Huiskamer Riederkwartier, waar ze meedoet met de activiteiten op maandag. 

“Ik maak bloemen, daar houd ik van. Ze geven vrolijkheid, gezelligheid. Mijn lievelingsbloem is de zonnebloem, die brengt echt het zonnetje.” Jolanda is graag creatief bezig. “In het Cultuurhuis aan de Groene Hilledijk geef ik lessen in haken en naaien. We doen daar ook schilderen, er is een kidsclub en er is theater. Als ik dingen maak ben ik wel een perfectionist, op de een of andere manier krijg ik dat niet afgeleerd. Deze bloemen moeten dus ook precies worden zoals ik ze in gedachten heb.” 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.