Kunstproject ‘Verhalen in klei’

Workshop bij ‘De Creaclub Hillesluis’

Tijdens de vierde workshop sloot Funda aan bij en bestaande groep in de wijk ‘De Creaclub Hillesluis’, een inloopmoment voor bewoners uit de buurt in Ontmoetingszaal het Laantje.

Kunstwerk door Norma
Norma: “Ik heb een oud echtpaar gemaakt, een mevrouw en een meneer. Ze zijn een getrouwd koppel en heel gelukkig. Ze wonen samen en zitten samen gezellig koffie te drinken in de tuin. Ik denk dat het mijn moeder en vader zijn, ze zijn meer dan 50 jaar getrouwd geweest. Mijn vader is kort geleden overleden en mijn moeder is nu 88 jaar oud. Als ik mijn vader en moeder opnieuw zou mogen kiezen zou ik altijd dezelfde ouders kiezen, ze waren ontzettend lief en geweldig. Ze waren altijd samen, bij alles wat ze deden.”

Kunstwerk door Rosa
Rosa maakte drie kunstwerken over haar geboorteland. “Een knoekoe huisje van Curacou. Zo zagen de huisjes er vroeger in curaçao uit. De onderkant was altijd van klei en de bovenkant van kokosbladeren.”

“Een een dividivi boom, deze boom staat symbool voor de noord passaat wind van Curaçao, deze groeit altijd met de wind mee. Dus ze zijn heel krom!”

“Ook heb ik een zon gemaakt, want die is er altijd op Curaçao. Ik denk graag terug aan mijn eiland, ik ben geboren op Curaçao maar woon al 39 jaar in Nederland.”

Kunstwerk door Silma
Silma: “Ik heb een hond gemaakt, want ik hou van ze. In het verleden had ik ook een hond zijn naam was Shasha. Het was een hele lieve en zorgzame hond, wanneer mijn kinderen huilde kwam Shasha me altijd halen door aan mijn kleren te trekken. Ze wilde dan dat ik bij de baby kwam kijken. Ik heb vijf dochters, drie zijn er geboren in Grenada en twee in Curaçao. Ik woon nu alweer tien jaar in nederland.”

Kunstwerk door Noris
Noris: “Ik heb nog nooit gekleid, vroeger in mijn tijd deden we dat niet. Ik vind het een traktatie om dit nu te doen. Mijn handen zijn heel vies maar ik vind het heerlijk. Ik wist niet wat ik moest maken dus toen ging ik rolletjes kleien en dit vormden weer letters en een hoedje. Dit kunstwerkje kwam uit mijn gevoel.”

Kunstwerk door Ineke
Ineke: “Ik heb een bootje in de Biesbosch gemaakt met een bever en een hond. Ik ben wel eens lang geleden naar de Biesbosch geweest. Ik vond het ontzettend leuk, het water en de beestjes die aan het zwemmen waren. We gingen toen in een grote boot, we kregen er ook een lunch bij! Echt een mooie ervaring.”

Kunstwerk door Sasebelon
Sasebelon: “Ik heb een kanon gemaakt. Ik kom uit Curaçao en vroeger gebruikte ze deze in de oorlog. Als je op de brug staat in Curaçao zie je de kanonnen nog steeds staan. Deze zijn daar heel bekend. Ik vind het belangrijk dat dit blijft bestaan, het is iets van vroeger en dat herken je. Het is de geschiedenis die bewaard moet blijven.”

Kunstwerk door Gerry
Gerry: “Ik heb sterren gemaakt omdat deze mij altijd verwonderen. Als je in de avond naar de lucht kijkt zie je ze, en dat maakt mij zo blij. Het is helaas hier in de stad iets te verlicht waardoor je ze niet altijd goed kunt zien. Ik heb gelukkig een zonneterras en daar kun je de sterren goed zie.”

Kunstwerk door Yvette
Yvette: “Toen ik begon met kleien kwam meteen in mij op dat ik een hond wilde maken en een man.”

Kunstwerk door Lea en Naily
Lea kan zelf niks maken omdat ze een herseninfarct heeft gehad. Haar handen werken niet meer zoals vroeger, ook is ze erg vergeetachtig. Naily loopt stage bij de crea groep en heeft Lea geholpen met het kleien. Lea houdt van de winter, daarom heeft stagair Naily een Sneeuwpop voor haar gemaakt. “Ik ben een wintermens, ik kan niet tegen de warmte van hier, ik kom uit Zuid-Amerika en daar is de warmte anders, minder droog en veel meer wind.” Lea komt twee per week naar de creaclub en doet mee aan de bijeenkomsten, ondanks haar beperkingen.

Kunstwerk door Nena
Nena: “Ik heb een hartje gemaakt, ik vind het een mooi symbool dat staat voor liefde.” 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.