Welkom wijkreporter!

Als wijkreporter help je mee om de verschillende stemmen in de wijk te laten horen en in beeld te brengen, zo wordt het een verhaal van iedereen.  

Samen met jullie gaan Veldacademie en Stichting Wijkcollectie  op zoek naar de identiteit van de wijk. Een verhaal dat blijft groeien en kan bijdragen aan toekomstig beleid van de wijk. Denk bijvoorbeeld aan het wijkakkoord dat in oktober opgesteld moet worden.  Met al deze informatie wordt het verhaal van de wijk geschreven. 

Als wijkreporter kun je belangrijke verhalen onder de aandacht brengen. Hiermee kun jij laten zien wat je belangrijk vindt in de wijk. Jouw bijdrage wordt een onderdeel van het verhaal van de wijk.  

Zo breng je de mensen, plekken of activiteiten in beeld die kenmerkend zijn voor jouw wijk. Dit kun je op verschillende manieren doen door:  

  • Interviews te houden  
  • Korte verhalen te schrijven over de wijk  
  • Filmpjes en foto’s te maken 

Daarnaast bieden we voor een kleine groep enthousiaste wijkreporters de mogelijkheid om mee te lopen met een van onze wijkcollectiereporters. Lijkt jou dit wat? Neem dan contact met ons op via wijkreporter@wijkcollectie.nl 

Ben je klaar? 

Stuur je tekst, foto of film naar wijkreporter@wijkcollectie.nl

Laat ons ook weten wie de verhalen heeft geschreven of beeldmateriaal heeft gemaakt.

Interviews of korte gesprekken

In gesprek met anderen kun je veel te weten komen. Om je verder op weg te helpen kan je hier tips vinden. Ook kun je de vragenlijst downloaden die Wijkcollectiereporters gebruiken.

Verhalen schrijven

Voel je vrij om te schrijven wat je wilt. Het schrijven van verhalen is een mooie manier om een gebeurtenis of persoonlijk verhaal vast te leggen. Lees hier verder als je nog wat hulp kan gebruiken bij het schrijven. 

Fotograferen en film

Welk verhaal vertelt de foto en wie zijn belangrijke personen/ plekken die in dit verhaal voorkomen. Lees hier de tips en tricks. 

Ben je klaar? 

Stuur je tekst, foto of film naar wijkreporter@wijkcollectie.nl

Laat ons ook weten wie het verhaal heeft geschreven of beeldmateriaal heeft gemaakt.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.