Vrouwen maken de stad

Bijzondere fototentoonstelling in Maastunnel zet Rotterdamse vrouwen vanaf 10 november 2023 in de schijnwerpers

Langs de roltrappen naar de historische fiets- en looptunnel onder de Rotterdamse Maas is vanaf 10 november een bijzondere fototentoonstelling te zien. In samenwerking met Stichting Wijkcollectie en Museum Rotterdam brengt fotograaf Marie Cecile Thijs negen vrouwen van Echt Rotterdams Erfgoed in beeld, samen met een object uit de historische collectie van Museum Rotterdam. De foto’s hangen de komende drie maanden aan beide zijden van de roltrappen in de Maastunnel. De tentoonstelling werd geopend door stadsdichter Elfie Tromp.

Joyce de Lima (rechts) van Speeltuinvereniging Jeugdveld wordt gefotografeerd met een object uit de historische collectie van Museum Rotterdam. Foto: © Marie Cecile Thijs.

Het verhaal van de stad
In Rotterdam zetten talloze vrouwen zich elke dag in voor de stad en haar bewoners. Samen schrijven zij de geschiedenis van Rotterdam. Met meer dan honderd anderen maken zij zo deel uit van Echt Rotterdams Erfgoed waar hun verhalen worden verteld en bewaard. De negen vrouwen die door de Rotterdamse Marie Cecile Thijs zijn vastgelegd staan aan één zijde van de roltrappen op de foto met historische objecten uit het depot van Museum Rotterdam, waardoor de toekomst oog in oog staat met het verleden. Aan de andere kant van de roltrappen zie je de vrouwen met hun initiatief waardoor zij zijn opgenomen in Echt Rotterdams Erfgoed.

Hieronder lees je meer over de deelnemers van deze tentoonstelling