Tentoonstelling Buren in Hoek van Holland

Was te zien: 16 t/m 21 april op het Brinkplein

“Stap binnen bij ‘Buren in Hoek van Holland’, een tentoonstelling samengesteld door de Wijkcollectie in het LeerCircus in Hoek van Holland. Ontdek de diversiteit aan kunst, foto’s en gedichten die het verhaal vertellen van de Hoekse Buren, gecreëerd door lokale talenten. Laat je inspireren door de dynamiek van nieuwe ontmoetingen en de betekenis van gemeenschap in dit dorp aan de kust. Welkom bij de buren!” 

Was te zien:
Fototentoonstelling ‘Buren in Hoek van Holland’ 

Ontdek de buurt door de ogen van jongeren uit Hoek van Holland in de fototentoonstelling Buren in Hoek van Holland”. Zes enthousiaste jongeren hebben zich aangemeld als content creator voor het LeerCircus. Met foto’s en film leggen zij alle activiteiten vast die vervolgens gedeeld worden op sociale media.  

De jongeren wilden meer leren over fotografie. Zo ontstond een fotoproject in samenwerking met fotograaf Peter de Krom. Hij bracht de jongeren in twee workshops de fijne kneepjes van het vak bij. Ze leerden hoe ze hun buurtgenoten het beste konden vastleggen en om op een andere manier naar hun omgeving te kijken. Met hulp van Peter maakten de jongeren een selectie van hun beste foto’s, die nu in het LeerCircus te bewonderen zijn. 

Lees hier meer informatie over de kunstwerken en foto’s