Museumdirecteur Benjamin Sabotinov 

Wijkcollectie OMWD nr. 0004

“Het betekent veel voor mij dat ik met mijn activiteiten een aanspreekpunt ben voor bewoners.”

Toen Benjamin zelf een tiener was organiseerde hij al activiteiten voor de buurt. Nu, jaren later, heeft hij zijn eigen clubhuis, een bomvolle agenda vol met activiteiten voor bewoners, jong en oud, en zit hij in de wijkraad waar hij onder andere pleit voor een sportplek in de buitenruimte.  

In juni 2020 opende Benjamin zijn eigen clubhuis voor jongeren op het Pinasplein. Benjamin: “Er was in de wijk niks voor jongeren en ik wilde een fijne plek voor ze om ook in de winter samen te komen. Ik heb een plan gemaakt voor een leegstaande ruimte op het Pinasplein en heb het voor elkaar gekregen, het clubhuis is nu twee jaar open.” 

De wijkbewoners weten Benjamin inmiddels makkelijk te vinden. “Het betekent veel voor mij dat ik met mijn activiteiten een aanspreekpunt ben voor bewoners. Bewoners die eerst alleen maar achter de deur zaten, doen nu ook mee en dat hoop ik nog meer voor elkaar te krijgen. Dat we met steeds meer bewoners samen evenementen kunnen neerzetten: We doen het samen met elkaar.” 

 

Over de Museumbox 

“De box heb ik samen met mijn moeder gemaakt, zij heeft mij altijd in alles ondersteund en vindt altijd een oplossing. Ze is nauw betrokken bij alles wat ik doe, vooral toen ik het clubhuis ging openen. We zeggen vaak tegen elkaar als het tegenzit en het lukt toch, dat we dat toch maar weer voor elkaar hebben gekregen samen.” 

“In de Museumbox zie je twee zaken waarin mijn kracht naar voren komt. Namelijk het clubhuis en de evenementen die ik voor de wijk organiseer. Op de voorgrond zie je een feest met een springkussen in het park, dat is hoe ik ben begonnen op het plein. Op de achtergrond heb ik het clubhuis verbeeld, dat is de plek waar ik de wijk samenbreng.” 

Museumboxen
Wijkmuseumboxen Bospolder tussendijken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de verschillende activiteiten van Stichting Wijkcollectie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de ontvangen link)!

Verhalen delen en reageren

Stichting Wijkcollectie haalt verhalen op in de wijken. Heb jij ook een verhaal dat je wil delen? Volg deze link en maak een account aan. Je kunt dan je eigen verhaal toevoegen en op verhalen reageren.

Vragen?

Neem contact op via info@wijkcollectie.nl.