nr. 0009

STEUR

STEUR biedt huisvesting aan bedrijven die de ambitie hebben om op hoog niveau te presteren en op internationaal niveau te ondernemen.

STEUR is een voormalige kolencentrale in het M4H gebied en biedt huisvesting aan kwalitatieve, creatieve bedrijven die zich internationaal willen profileren. De huidige eigenaren van het gebouw, Gilbert Curtessy en Oscar Middendorp, hebben als doel er een Creative Business community te vormen.

In STEUR vestigen zich vooral ondernemers die in een creatieve gemeenschap hun onderneming op professionele wijze willen laten groeien. Gilbert zorgt voor een mix van bedrijven zodat bedrijven elkaar kunnen aanvullen. Het historische gebouw is zo ingericht dat beneden maakactiviteiten plaatsvinden en boven ontwerpers en vormgevers gevestigd zijn. Zo is beneden bijvoorbeeld de werkplaats van de deelscooters van Check Netherlands gevestigd.

Gilbert Curtessy, naast eigenaar ook ontwikkelaar en programmeur van STEUR, wil graag bijdragen aan een dynamische uitstraling van het M4H gebied. Gilbert: “Ik zie veel kansen voor goede, creatieve merken. Daar kunnen dan weer jongeren terecht die een vak hebben geleerd en zo een goede toekomst krijgen.” Daarnaast wil hij ook investeren: ”Als ik in iemand geloof als ondernemer en in zijn onderneming, dan wil ik graag meedoen.”

Op termijn worden er ook ruimtes verhuurd voor exclusieve, door de community georganiseerde culturele events, inspiratiesessies en feesten. Door de diverse activiteiten creëert STEUR economische waarde en banen. Banen voor mensen uit de buurt.

In 2031 bestaat STEUR 100 jaar. Het is Gilbert zijn streven om het pand dan helemaal klaar te hebben voor de volgende 100 jaar.