nr. 0009

Steurgebouw

 Het Steurgebouw is huisvesting voor bedrijven die de ambitie hebben om op hoog niveau te presteren en op internationaal niveau te ondernemen.

De oude kolencentrale in het M4H gebied is in 2016 aangekocht.

Het Steurgebouw verhuurt bedrijfsruimten en organiseert interne netwerkbijeenkomsten om zo een Creative Business community vormen. Gilbert Curtessy, mede-eigenaar, ontwikkelaar en programmeur van het Steurgebouw wil hier kwalitatieve, creatieve bedrijven vestigen. Gilbert ziet veel kansen voor de goede en creatieve merken. Jongeren die een vak hebben geleerd kunnen hier een goede toekomst in hebben. Hij wil ook investeren. Als hij gelooft in iemand als ondernemer en in zijn onderneming, dan wil hij meedoen.

In het Steurgebouw vestigen zich vooral ondernemers die in een creatieve gemeenschap op professionele wijze hun onderneming willen laten groeien. Gilbert zorgt voor een mix van hoogwaardig en laagwaardig werk. Zo kunnen bedrijven elkaar aanvullen. Het Steur gebouw heeft een historisch karakter en is zo ingericht dat beneden maakactiviteiten plaatsvinden en boven ontwerpers en vormgevers. Zo is er beneden bijvoorbeeld de werkplaats van de scooters van Check gevestigd.

Op termijn worden er ook ruimtes verhuurd geschikt voor horeca evenementen, business events en modeshows. Door de diverse activiteiten creëert het Steurgebouw economische waarde en banen. Banen voor mensen uit de buurt.

Het pand bestaat in 2031 100 jaar. Gilbert wil dat het pand dan helemaal klaar is voor de volgende 100 jaar.