nr. 0017

Keilecafé

“Een permanent festival in Merwe-Vierhavens”

Het Keilecafé biedt zes maanden per jaar een breed programma aan dj’s, bands en evenementen. Daniel Verschoor, mede-eigenaar: “We waren op zoek naar een plek buiten het centrum en zijn in 2017 per toeval in M4H terecht gekomen. We hebben letterlijk een grasveld gehuurd. En toen hebben we gezegd, we willen daar een tent bouwen en dat vond de gemeente goed. Vervolgens hebben we die zelf gebouwd.”

Het Keilecafé is een soort strandtent maar dan niet aan het strand. “Het is een groot terras waar we zelf een bar, een keuken, toiletten en van alles en nog wat aan decor en zitplaatsen hebben gebouwd. Je kan het zien als een kleine oase op een voormalig industrieterrein.” 

Het publiek is inmiddels heel gevarieerd. “We zijn super toegankelijk. We vinden het leuk als iedereen komt en daar horen zeker ook de wijkbewoners van de omliggende wijken bij. 

“We zijn zes maanden per jaar open en hebben een breed programma door de zomer heen. We hebben elke vrijdag en zaterdag dj’s, over het algemeen wel richting elektronisch, maar dan heb je daar een heleboel varianten in. We hebben een reggae evenement, een Kaapverdiaans evenement, we hebben twee festivals,  een hiphop avond, bands, dus ja, we doen van alles en nog wat.”

“M4H was voornamelijk een bedrijventerrein. Op een paar evenementen na had je hier geen recreatie. Wat wij hebben teweeggebracht is dat er ook een publiek voor recreatie naar het gebied ging komen. Na ons zijn er ook andere initiatieven gekomen die daar aan bijgedragen hebben.”