nr. 0010

Bedrijfsschool Stedin

Stedin Bedrijfsschool biedt een tweejarig-leerwerktraject voor de opleiding tot monteur.

Stedin is de netbeheerder van energie in o.a. het grootste deel van Zuid-Holland. Stedin Bedrijfsschool biedt een tweejarig-leerwerktraject voor de opleiding tot monteur. Aan het einde van deze twee jaar ontvangen de leerlingen een mbo-niveau 3 diploma en kunnen ze aan de slag bij Stedin.

Adriaan Diemers, opleidingscoördinator en ooit zelf aan de Bedrijfsschool begonnen, vertelt: “Er is een groot tekort aan personeel in de energiesector. We hopen op deze manier jongeren te enthousiasmeren voor techniek. De opleiding duurt 2 jaar en tijdens de werkweek is er één theoriedag en één praktijkdag op de Bedrijfsschool. De overige drie werkdagen lopen de leerlingen mee met ervaren monteurs. Er zijn twee instroommomenten in een jaar. We zijn op zoek naar jongeren tussen de 14 en 24 jaar, die enthousiast zijn en op tijd komen.” De bedrijfsschool van Stedin staat goed aangeschreven; in jaartal is de school bekroond tot beste opleidingsbedrijf van Zuid-Holland.

De bedrijfsschool van Stedin vestigde zich in 2006 in M4H, op het voormalige terrein van de gascentrale van het GEB (Gemeentelijk Energie Bedrijf). Adriaan: “Op het terrein staan allemaal noodgebouwtjes en het terrein zelf is sterk vervuild. We willen graag naar een andere locatie maar dat gaat helaas niet vanwege de hoge kosten van het saneren.”

Adriaan heeft het M4H gebied in de loop van de jaren zien veranderen, van prostitutie op de Keilewerf naar steeds meer creatievelingen. Adriaan: “Ik heb heeft de ambitie om de kantine open te stellen voor de buurt. Die wordt nu alleen tussen 12.00 en 13.00 uur gebruikt door medewerkers. Adriaan: “we zijn een nutsbedrijf en de kantine is dus van iedereen.”