nr. 0010

Deniz Yilmaz

Deniz Yilmaz is zeer actief in de wijk. Niet alleen als succesvol ondernemer, maar vooral als betrokken bewoner.

Deniz is geboren en getogen in BoTu. Ze is ondernemer en moeder van drie kinderen. 

“Ik kwam  hier 14 jaar geleden wonen De eerste drie jaar van mijn huwelijk heb ik in Schiedam gewoond, toen kwam ik weer terug. Naar Tussendijken. Toen ik daar kwam wonen kon mijn zoon tot zijn 6e jaar niet alleen buiten spelen. Er werd heel veel gedeald. Maar ik wilde me niet over geven. Het zijn jongens met kwade bedoelingen, maar mij maak je niet bang. Ik heb mijn eten op het gasformuis uit gezet en ben bij die jongens gaan zitten. Ze keken me aan en ik werd uitgemaakt voor alles en nog wat. Vier dagen lang heb ik daar alleen gezeten en zei tegen die jongens: ‘Ja, ik hoor hier wel, jullie niet’. Na vier dagen kwam er een buurvouw bij me zitten en daarna kwamen er nog 10 vrouwen bij. Wij hebben gewonnen en onze kinderen kunnen nu spelen op het plein.
Iemand moet beginnen en zijn nek uitsteken. We hebben het plein terugveroverd. Een overwinning voor de groep van Onwijze Moeders !. Het is nu superleuk, want iedereen gaat heel leuk met elkaar om. Iedereen kent elkaar. “

Deniz heeft een goedlopende winkel in werkkleding. Dankzij stadsmarinier Daniëlle zit ze in het huidige pand.

Deze onderneming is een gat in de markt. Turken houden van ondernemen, wij willen eigen baas zijn. Je hebt veel Turkse uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in bouw en klus. Waar haal je die spullen, die kleding. Het was een gat in de markt: deze branche in deze buurt.” 

Yilmaz is ook lid van BoTu 12, een actieve bewonersgroep. Zij is één van de personen die door burgemeester Aboutaleb is geinstalleerd als veerkrachtig persoon in BoTu. Samen willen zij vooral een betere samenleving voor hun kinderen.